İsrail'in Yemen'e saldırısına havada yakıt ikmal uçakları, savaş jetleri ve donanmanın katıldığı bildirildi

İsrail Güvenlik Kabinesi, Yemen'e saldırı kararı öncesinde olağanüstü toplandı.

Haberler 20.07.2024 - 20:49 Son Güncelleme : 20.07.2024 - 20:49

İsrailin Yemene düzenlediği saldırı öncesinde İsrail Güvenlik Kabinesinin olağanüstü oturumla toplandığı, saldırıya havada yakıt ikmal uçakları, savaş jetleri ve donanmanın katıldığı belirtildi.

İsrail devlet televizyonu KANın haberine göre, Yemenin Kızıldeniz üzerindeki liman kenti Hudeydeye düzenlenen hava saldırısı öncesinde İsrail güvenlik kabinesi olağanüstü oturumla toplandı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevinin de içinde yer aldığı kurmay kademesinin toplantısının yaklaşık 4 saat sürdüğü, katılımcılardan toplantıya çağırıldıklarını kimseye bildirmemeleri istendiği aktarıldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Tel Avivdeki Savunma Bakanlığı kompleksinde Netanyahunun Halevi ile saldırıyı izlediği anların görüntülerini yayınladı.

Kanal 13ün haberine göre, öğlen saatlerinde İsrailin güneyindeki Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentindeki askeri hava üssünden savaş uçakları ve havada yakıt ikmal uçaklarından oluşan bir filonun havalandığı görüldü.

Yediot Ahranot gazetesinin haberine göre, İsrailin Yemene düzenlediği saldırıya, donanma, havada yakıt ikmal uçakları, F-15 ve F-35 savaş jetleri katıldı. İsrail donanmasının, Yemende Husilerden gelecek olası bir misillemeye karşı Kızıldenizde teyakkuz haline geçtiği belirtildi.

Dubai merkezli el-Arabiya televizyonu, İsrailin Yemendeki saldırıyı ABD ile koordine ettiğini, aralarında F-35 savaş uçaklarının yer aldığı 12 İsrail uçağının Hudeydede 10 farklı hedefi bombaladığını geçti.

Husilere bağlı el-Mesire televizyon kanalı, Hudeyde kentinin bir dizi bombayla hedef alındığını duyurmuştu.

Bombardımanın, Hudeyde Limanındaki yakıt depolarını vurduğu aktarıldı. Sosyal medyada, Hudeyde Limanı yakınlarında güçlü patlamalar meydana geldiği, infilak nedeniyle mantar bulutunun yükseldiği görüldü.

Tel Avivin merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

Yemendeki Husiler, Tel Avivi radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, Yafa isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı.

Husiler, İsrailin merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Avivin kendileri için güvenli olmayan bölge olduğunu duyurmuştu.

Ana Sayfaya Git