İsrailli milletvekili, Hamas yöneticisinin öldürülmesinden dolayı İsrail güçlerini övdü

İsrail'de Likud Partisi milletvekili Danny Danon, Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri’nin öldürülmesinden dolayı İsrail güçlerini tebrik eden paylaşımda bulundu.

Haberler 02.01.2024 - 22:00 Son Güncelleme : 02.01.2024 - 22:34

Milletvekili Danon, X hesabından yaptığı paylaşımda, Beyrutta üst düzey Hamas yetkilisi Salah el-Aaruriyi öldüren İsrail Silahlı Kuvvetlerini, Şin Beti, Mossadı ve güvenlik güçlerini tebrik ediyorum. ifadesini kullandı.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ise el-Arurinin öldürülmesine ilişkin Yahudiliğin Tanah kutsal kitabından alıntıladığı Öyleyse bütün düşmanların yok olsun. paylaşımında bulundu.

İsrail basını, Başbakan Binyamin Netanyahunun, Hamas yöneticilerinden Salih el-Arurinin Lübnanın başkenti Beyrutta öldürülmesine ilişkin bakanlara konuşma yasağı getirdiğini iddia etti.

Jerusalem Postun haberine göre, İsrail Başbakanlık Ofisi, Beyrutta düzenlenen saldırı ve el-Arurinin öldürülmesine ilişkin basına konuşmamaları için bakanlara talimat gönderdi.

Hamas, İsrailin insansız hava aracıyla Lübnanın başkenti Beyrutta düzenlediği saldırıda yöneticilerinden Salih el-Arurinin öldürülmesinin ardından açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Siyonist işgalcilerin (İsrail), Filistin içinde ve dışında liderlerimize ve sembol isimlere yönelik gerçekleştirdiği korkakça suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı başaramayacak, cesur direnişimizi engelleyemeyecek. ifadesi kullanılmıştı.

Hamas, İsrailin suikast düzenleyerek, Gazzedeki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlığını kanıtladığını kaydetmişti.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan yabancı kaynaklara dayandırılan haberlerde, Lübnanın başkenti Beyruttaki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda El-Arurinin öldürüldüğü belirtilmişti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin haberinde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

SALİH EL-ARURİ

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966da Ramallahta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnanda yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamasın İsrail ile 11 Ekim 2011de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Ana Sayfaya Git