İtalya'da Gazze'ye yönelik saldırılar protesto edildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, İtalya'nın farklı kentlerinde düzenlenen yürüyüş ve mitinglerle protesto edildi.

Haberler 21.10.2023 - 17:58 Son Güncelleme : 22.10.2023 - 01:01

Başkent Romada Filistinli Öğrenciler İnsiyatifinin girişimiyle Bu bir savaş değil, soykırım! Filistin çağırıyor temasıyla Filistine destek mitingi ve yürüyüşü yapıldı.

Yağışlı havaya rağmen Romanın işlek meydanlarından Vittorio Emanuelede toplanan binlerce kişi, ellerindeki Filistin bayraklarıyla, Filistine özgürlük sloganı attı.

Meydanda yapılan konuşmalarda da Gazzede son olarak İsrailin hastane ve kiliselere yönelik saldırılarına da tepki gösterilirken uluslararası soruşturma çağrısı yapıldı. İsrailden gelen ürünlerin de boykot edilmesi istendi.

Yürüyüş sırasında sık sık Filistin halk müzikleri çalındı.

Gösteriye katılan Tunus asıllı Belçika vatandaşı İskender, açıklamada, Tarih iki hafta önce başlamadı, 75 yıl önce başladı. 7 Ekim olayları kesinlikle dehşet vericiydi, tüm sivil ölümleri kesinlikle korkunç. Ne yazık ki bu süreç 75 yılı aşkındır sürüyor. İtalyada yaşayan bir Avrupa vatandaşı olarak hükmetlerimizin etnik temizliği desteklediği ve buna devam edilmesine izin verdiği durumda, ben evde duramazdım. Bu vicdansızca. diye konuştu.

Filistine destek gösterisine yanında taşıdığı oksijen desteğiyle ve Filistin atkısıyla katılan İtalyan vatandaşı Rianna da Filistine 30-40 yıl kadar önce gittiğini belirterek Bu durumun bir çözüme kavuşmamasından ötürü son derece üzgünüm. Filistin halkının yanındayım ve gerçekten bu durum nedeniyle yastayım. dedi.

Kendi ailesini kaybetmiş gibi üzgün olduğunu belirten Rianna çok fazla ailenin öldürüldüğünü ve her şeyin yok edildiğini söyledi.

Bu arada, İsrailin Gazzeye yönelik saldırıları ülkenin ikinci büyük kenti Milanoda da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Göstericiler, yürüyüşte Gazzedeki soykırımı durduralım. Gazzeyi kurtaralım. yazılı pankart açtı.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 306sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 1756sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeriada da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrailin saldırılarında 16 gazeteci yaşamını yitirmişti.

İsrailin Lübnan sınırında 8 Ekimde İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

Ana Sayfaya Git