Joe Biden'ın seçimlerden çekilmesi için çağrılar artıyor

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken, Demokrat Parti üyelerinin Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesine yönelik çağrıları ve endişeleri artıyor.

Haberler 11.07.2024 - 14:00 Son Güncelleme : 11.07.2024 - 14:00

Washington Post (WP) gazetesinin haberine göre, ABDdeki Demokrat liderler, Başkan Joe Bidenın, Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trumpı yenebileceğine dair sağlam kanıtlar sağlamasını bekliyor.

Bidenın, Trumpla yaptığı canlı yayın tartışmasındaki zayıf performansının ardından ABDdeki Demokratlar arasında endişeler artarken, Bidena yarıştan çekilme çağrıları da gelmeye devam ediyor.

Yapılan anketlerde, kötü sonuçlar alınması üzerine Demokrat liderler, kazanacağına dair ikna edici kanıtlar sunması için Bidena ve kampanyasına çağrıda bulundu.

Demokratlar, Bidenın yarıştan çekilmesine yönelik çağrılarının artabileceğine işaret ederken, Kongre üyeleri ve bağışçılar da hafta sonuna kadar Bidenın adaylığını bırakması için açık çağrıda bulunabilecekleri sinyali verdi.

NATO Zirvesinde Bidenı utandırmak istemediklerini aktaran Demokratlar, Bidena yarıştan çekilmeye kendi karar vermesi için zaman tanıdıklarını savundu.

Bidena açıkça yarıştan çekil çağrısı yapan ilk Demokrat, Senatör Welch oldu

Demokrat Senatör Peter Welch, WP için kaleme aldığı yazıda, Bidenın dönemin en iyi başkanlarından biri olduğunu belirterek, Daha önce bizi Trumptan kurtardı ve şimdi tekrar kurtarmak istiyor ama bunun için en uygun adayın kendisinin olup olmadığını tekrardan değerlendirmeli. Bence bu kişi o değil. değerlendirmesinde bulundu.

Bidenın canlı yayın tartışmasındaki performansının görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Welch, Ülkenin iyiliği için Bidenı başkanlık yarışından çekilmeye çağırıyorum. ifadesini kullandı.

Vermont eyaletinin Bidenı sevdiğine ve burada aldığı oy yüzdesinin diğer eyaletlerden daha yüksek olduğuna dikkati çeken Welch, ancak seçmenlerin bu sefer Bidenın kazanamayacağı konusunda endişeli olduğunu aktardı.

Welch, bir zamanlar Demokratların kalesi olarak nitelendirilen eyaletlerin, şimdi Cumhuriyetçi eğilimler gösterdiğini ve bu değişimlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

New York Vali Yardımcısı ve eski Temsilciler Meclisi Üyesi Antonio Delgado da yeni bir liderin zamanının geldiğini söyledi.

Bidena gelen tepkiler

Kongrenin kıdemli üyelerinden eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosinin, MSNBCye verdiği mülakatta Bidena destek verip vermediği konusundaki sorulara direkt cevap vermemesi dikkati çekmişti.

Pelosi, Bidenın yarıştan çekilmesi tartışmaları için Aday olup olmayacağına karar vermek kendisine kalmış. Hepimiz onu bu kararı vermeye teşvik ediyoruz çünkü zaman daralıyor. ifadesini kullanmıştı.

CNNe konuşan Colorado Senatörü Michael Bennet ise Biden hakkındaki endişelerini kamuoyuna açıkça duyuran ilk Demokrat Senatör olurken, mevcut Başkanın kasımda yapılacak seçimlerde Trumpı yenebileceğine inanmadığını söylemişti.

Connecticut Senatörü Richard Blumenthal, CNNe, Bidenın kasımda yapılacak seçimleri kazanma konusunda derin endişeleri olduğunu belirterek, çünkü Donald Trumpın kazanması ülke için varoluşsal bir tehdit olacaktır. diye konuşmuştu.

Ana Sayfaya Git