Kabe İmamı'ndan bayram hutbesinde "Filistin ve Mescid-i Aksa" duası

Kabe-i Şerif İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeys, Kurban Bayramı hutbesinde Filistin'e destek ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için dua etti.

Haberler 16.06.2024 - 13:30 Son Güncelleme : 16.06.2024 - 13:30

Suudi Arabistan resmi ajansı SPAda yer alan habere göre Sudeys, bayram hutbesinde Allahım, Mescid-i Aksayı saldırganların saldırılarından ve işgalci Siyonistlerin zulmünden koru. Allahım Aksayı kıyamet gününe kadar aziz kıl. Allahım Filistindeki kardeşlerimize zafer nasip et. ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa, Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksayı ziyaret eden Yahudiler, 2003ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden İsrailin tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

İsrail makamlarının bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak tanımlıyor.

Tel Aviv yönetimi, Mescid-i Aksada sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği tarihi statükonun korunduğunu savunuyor.

Ancak fanatik Yahudilerin, İsrail polisi korumasında Harem-i Şerife düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansıyor.

Ana Sayfaya Git