Katil İsrail Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye gece saatlerinde 30 hava saldırısı düzenledi

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını genişletildiği 23 Eylül'den bu yana "en şiddetli saldırılarından" birinin yaşandığı gece saatlerinde İsrail savaş uçakları başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki çeşitli alanlara 30'dan fazla hava saldırısı düzenledi.

Haberler 06.10.2024 - 11:03 Son Güncelleme : 06.10.2024 - 11:04

Lübnan resmi ajansı NNAnın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Beyrutun güneyindeki Dahiye bölgesine 30dan fazla hava saldırısı düzenlediği ve İsrailin gece saatlerinde bu bölgeye yönelik en şiddetli saldırılarını gerçekleştirdiği aktarıldı.

Beyrutun Dahiye bölgesinden patlama sesleri duyuldu ve bölgeyi siyah duman kapladı.

İsrailin Es-Safir ve Burc el-Baracine bölgelerini, havalimanı yolu üzerindeki bir benzin istasyonunu, Amerikan Mahallesi ve Gubeyri bölgesindeki bazı binaları ve birçok noktayı hedef aldığı aktarıldı.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, gece saatlerinde İsrail savaş uçaklarının, hassas istihbarat rehberliği altında Beyrut bölgesine birçok saldırı düzenleyerek çok sayıda silah deposunu ve yapıyı hedef aldığını ifade etti.

Adraee, Hizbullahın savaş araçlarını ve üretim tesislerini Beyrutun kalbindeki konutların altına yerleştirerek, bölge sakinlerini tehlikeye attığı iddiasında bulundu.

İsrail ordu sözcüsünün iddialarına ilişkin Hizbullahtan henüz bir açıklama yapılmadı ancak daha önce ordunun benzer iddialarını reddetmişti.

İsrailin Lübnana şiddetlenen saldırılarında 1411 kişi öldü
Hizbullah ile 8 Ekim 2023ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 17-18 Eylülde Hizbullahın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlattı, 23 Eylülde de Lübnanın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullahın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylülden beri 104ü çocuk, 194ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi İsrail saldırılarında öldü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylülde Beyruta düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyruta ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriyeye de 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah ise İsraile roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ana Sayfaya Git