Kremlin Sözcüsü Peskov: “(Zelenskiy’in açıklamaları) Böyle bir tutum ölümcül bir hatadır”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in Moskova’nın “barışa zorlanması” gerektiğine yönelik açıklamalarının yanlış olduğunu ifade ederek, “Böyle bir tutum ölümcül bir hatadır. Bu, Kiev rejimi için kaçınılmaz olarak sonuçları olacak derin bir yanılgıdır” dedi.

Haberler 25.09.2024 - 13:52 Son Güncelleme : 25.09.2024 - 13:52

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşının yalnızca görüşmelerle sona ermeyeceği Moskovanın barışa zorlanması gerektiğini söylemişti. Zelenskiyin bu açıklamalarına Kremlin Sarayından açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Zelenskiyin açıklamalarının yanlış olduğunu ifade ederek, Böyle bir tutum ölümcül bir hatadır. Bu, Kiev rejimi için kaçınılmaz olarak sonuçları olacak derin bir yanılgıdır ifadesini kullandı. Rusyanın barış istediğini dile getiren Peskov, bunun zorla olamayacağını sözlerine ekleyerek, Rusyayı barışa zorlamak mümkün değil. Rusya, barışı desteklemektedir ancak güvenliğinin temellerinin sağlanması koşuluyla dedi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Haziran ayında yaptığı açıklamada Rusyanın Ukraynadaki savaşı ancak Ukraynanın NATOya üye olma hırsından vazgeçmesi ve Moskova tarafından talep edilen 4 bölgeyi teslim etmesi durumunda bitireceğini açıklamıştı. Kiev yönetimi ise bu talepleri teslim olmakla eş değer bularak reddetmişti.

Ana Sayfaya Git