Vifati, ülkede 40 yıldan fazla hüküm süren diktatörlüğün siyasi tecrübenin oluşmasına engel olduğuna dikkati çekerek,’’Şu an için bir parti olabildiğimizi söylemek mümkün değil, biz bir siyasi topluluğuz. Çok kısa bir geçmişimiz var. Derin siyasi ve ideolojik hedefleri olan ve bunu yaymak amacı olan bir siyasi partiden ziyade, bölge insanın bir araya gelmesi ile oluşmuş bir siyasi oluşumuz’’ dedi.
Seçimlerde ’’Ulusal Meclis’e’’ vekil sokmaları durumunda Libya’nın sorunlarına çözüm üretmek için çaba sarf edeceklerini belirten Vifati, ’’Seçimlerden sonra silahların toplanması gibi önemli sorunlar var, bu sorunların çözümü için kapsamlı bir plan gerekiyor’’ ifadesini kullandı.
LİBYA’DAKİ SİYASİ OLUŞUM
Türkiye’nin son yıllarda yaptığı açılımlarla başarılı bir dış politika sergilediğini ve kendini ispat ettiğini dile getiren Vifati, gelişmiş bir ülke olan Türkiye’nin Libya’nın yeniden yapılandırılmasına katkı sunabileceğini ifade etti.
Ülkede var olan irili ufaklı siyasi oluşumları temsil açısından önemli bir örnek olan ’’Libya Birlik Oluşumu’’, Trablus 2. Kısım’da örgütlü bulunuyor.
Libya’da bir grubun siyasi oluşum meydana getirebilmesi için 13 Seçim bölgesinden birinde örgütlenmesi yeterli olduğu için, 7 Temmuz’da gerçekleştirilecek ’’Ulusal Meclis’’ seçimlerinde 374 siyasi oluşum ve parti yarışacak.