Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı

Alman hava yolu firması Lufthansa, Lübnan'da infilak ettirilen çağrı cihazlarının ardından İsrail ve İran'a uçuşlarını 19 Eylül'e kadar askıya aldı.

Haberler 18.09.2024 - 10:19 Son Güncelleme : 18.09.2024 - 10:19

Lufthansa, Lübnanda çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından İsrail ve İrana yönelik seferlerde değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Güvenlik durumunda kısa vadeli değişiklik olması nedeniyle Tel Aviv ve Tahrana uçuşların derhal geçerli olmak üzere 19 Eylüle kadar askıya alındığının belirtildiği açıklamada, tüm Lufthansa Grubuna bağlı hava yollarının da (Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines) bu süre zarfında İsrail ve İran hava sahasından kaçınacağı ifade edildi.

Lufthansanın iptallerden etkilenen yolculara ücretsiz rezervasyon değişikliği veya iptal seçeneği sunduğu anımsatılan açıklamada, Alman şirketin durumu yakından izlemeye devam ettiği ve gelecek günlerde durumu değerlendirmeye devam edeceği ifade edildi.

çağrı cihazlarının patlatılması


Lübnanda Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında dün eş zamanlı patlamalar yaşanmıştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 1i çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsraili sorumlu tutarken İsrailden konuyla ilgili henüz açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Ana Sayfaya Git