Mısır: sivillerin hedef alınması kabul edilemez

 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki sivillerin hedef alınmasının “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Haberler 12.10.2023 - 15:00 Son Güncelleme : 12.10.2023 - 15:04

Mısırlı Bakan Şukri, resmi ziyareti kapsamında başkent Kahirede bulunan Litvanya Dışişleri Bakanı Gabrielius Landsbergis ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Şukri, Landsbergis ile görüşmesinde Gazzedeki gelişmeleri ve gerilimi azaltmak için çalışma ihtiyacını detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Gazzedeki yıkımın ve sivillerin hedef alınmasının hiçbir koşulda kabul edilemez olduğunu vurgulayan Şukri, Silahlı çatışmalarda uluslararası insani kurallara uyulması ve nüfus yoğunluğu açısından Gazzenin özel yapısının dikkate alınması gerekiyor. dedi.

Washingtonun bölgedeki gerilimin düşürülmesi için çaba göstermesi gerektiğini kaydeden Şukri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinkenın bölge ziyaretinden beklentilerinin de bu yönde olduğunu ifade etti.

Mısırlı Bakan, Filistinlilerin insan hakları, başkalarının haklarından daha az değildir ve çifte standart uygulanmadan ele alınmalıdır. diye konuştu.

İSRAİL-FİLİSTİN çATIŞMASI

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazzeden İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısına baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırı başlatmıştı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin saldırılarında Gazzede 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 31 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 180 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Ana Sayfaya Git