Cumhurbaşkanı Mursi, Mübarek döneminde zulme uğramış, haklarını alamamış vatandaşların haklarının iade edilmesi için başkent Kahire’de Abidin ve Roksi bölgelerine iki ofis açılmasını ve bu ofislerin kendilerine günlük rapor hazırlamasını istedi.
Mursi’nin aldığı bu karar için bazı kesimler ’’çok olumlu bir adım, sıradan vatandaşları başkanlığa yaklaştırıyor’’ yorumunu yaparken, bazıları ise bu uygulamanın ’’çağ dışı’’ olduğunu öne sürerek, ’’vatandaşların şikayetlerinden sorumlu makamların bakanlıklar ve parlamento olduğunu’’ söylüyor.
MURSİ BAŞKANLIK SARAYINDA
Açılan ofislerin önünde uzun kuyruklar oluştuğu ve vatandaşların taleplerinin ev ve iş sahibi olmak ve Mübarek dönemindeki davalarının görülmesi şeklinde farklılık gösterdiği kaydedildi.
Yasir Ramazan, 29 senedir hiçbir gerekçe gösterilmeksizin hapiste yatan kardeşi için ’’Enver Sedat’ı öldürenler hapisten çıktı. Kardeşim ise halen hapiste. İşlediği suç, Sedat’ın katillerinden daha mı ağır?’’ yazılı pankartını kaldırdığı belirtildi.
Yasir, kardeşinin 49’uncu yaşına hapishanede girdiğini, suçunun üniversitede beraber okuduğu içişleri bakanının kız kardeşinin oğluyla yaşadığı sıradan bir kavga olduğunu ve kardeşinin bu kavga sebebiyle geleceğinin mahvolacağını hayal dahi etmediği belirtti.
YASİR RAMAZAN KONUŞTU
Konuşmasında göz yaşlarına hakim olamayan Yasir, ’’Kardeşimin şu an tek isteği yatağı ve içinde tuvaleti olan bir odada uyumak. Mursi’nin, gençliği hapiste çürüyen kardeşimin arzusunu yerine getirmesini temenni ederim. Kardeşim, Mübarek döneminde zulme uğradı. Mursi’nin ona acımasını istiyoruz’’ diye konuştu.
Abdurrahim Seyyid de ’’Mübarek döneminde zulme uğradım. Yeni Cumhurbaşkanının hakkımı vermesini temenni ediyorum. Arap-İsrail savaşında yaralandım, ama devlet bana maaş bağlamadı. Mübarek döneminde 50’den fazla şikayette bulundum, kimse beni dikkate almadı ve bir daha şikayette bulunmamam için tehdit ettiler’’ dedi.
İlaç dolu çantasını gösteren Füheym ’’Ben hastayım, üç oğlum var, üçü de işsiz. Maaşım da 180 cüneyh. Temennim bir iş sahibi olmaktır’’ diye konuştu.
Şikayetçilerin dilekçelerine 10 gün içinde cevap alabileceği ve kendilerine verilen numaralarla dosyalarını takip edebileceği belirtildi.