Nasrallah: "Yakından veya uzaktan Ayn el-Helva'daki çatışmalardan sorumlu değiliz"

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ülkedeki en büyük Filistin mülteci kampı olan Ayn el Helva'da 6 gündür devam eden çatışmalardan yakından veya uzaktan herhangi bir bağlantılarının olmadığını, aksine tarafları uzlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberler 03.08.2023 - 22:26 Son Güncelleme : 04.08.2023 - 01:54

Nasrallah, partisinin düzenlediği programa video konferans aracılığıyla katılarak 29 Temmuzdan bu yana Ayn el Helvada meydana gelen çatışmalara değindi.

Hizbullahı 4 Ağustos 2020deki Beyrut liman patlamasından dolayı suçlayan aynı medya organlarının bugün de Ayn Helvadan dolayı itham ettiğini savunan Nasrallah, bunların gereksiz olduğunu ifade etti.

Nasrallah, Yakından veya uzaktan Ayn Helvadaki çatışmalardan sorumlu değiliz. Biz bu çatışmaya karşıyız ve çözüm üzerinde çalışıyoruz. dedi.

Hizbullah lideri, ilgili tüm taraflara çatışmayı durdurmaları çağrısında bulunduğunu yineledi.

LÜBNAN MEDYASINDA çIKAN İDDİALAR

Lübnanda İran destekli Hizbullah ve onun müttefiklerine karşı olan muhalif medyada çıkan haberlerde, Ayn Helvadaki çatışmaların arkasında Hizbullahın yer aldığı iddia edilmişti.

Haberlerde, Hizbullahın Lübnandaki kamplarda etkin nüfuzu bulunan Fetih Hareketinin gücünü kırmak için diğer Filistinli grupları desteklediği ileri sürülüyordu.

Lübnandaki en büyük Filistinli mülteci kampı olan Ayn el-Helvada 29 Temmuzdan bu yana Fetih Hareketinin de aralarında bulunduğu Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda 12 kişi öldü, 60tan fazla kişi yaralandı.

Lübnanlı tarafların arabuluculuğunda 31 Temmuzda kamptaki Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlandığı duyurulmuştu. Buna rağmen taraflar arasında zaman zaman çatışmalar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git