Netanyahu: “Kaçırılanların tamamı serbest bırakılana kadar ateşkes olmayacak”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de Hamas’ın elindeki esirler serbest bırakılana katar ateşkes yapmayacaklarını söyledi.

Haberler 07.11.2023 - 22:48 Son Güncelleme : 07.11.2023 - 22:49

Netanyahu, İsrail ordusunun havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridindeki gelişmelere ilişkin Tel Avivde basın açıklaması yaptı.

Bombardıman altındaki Gazzede büyüyen insani kriz nedeniyle yapılan ateşkes çağrılarına karşı Hamasın elindeki İsrailli esirlere işaret eden Netanyahu, Kaçırılanların tamamı serbest bırakılana kadar ateşkes olmayacak. dedi.

İsrail ordusunun 31 Ekimde Gazzeye başlattığı kara harekatında ilerleme kaydettiğini ileri süren Netanyahu, Hamas, asla ulaşamayacağımızı düşündüğü yerlere ulaştığımızı görüyor. Gazze şehri kuşatıldı. İçinde faaliyet gösteriyoruz, Hamas üzerindeki baskıyı her gün, her saat derinleştiriyoruz. ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, Hamasın elindeki esirler serbest bırakılmadan Gazzeye yakıt girişine de izin vermeyeceklerini söyledi.

Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmaları da değerlendiren Netanyahu, Hizbullahtan gelecek her türlü saldırıya ağır ateşle karşılık vereceklerini kaydetti.

Netanyahu, daha önce Hizbullaha karşı yaptığı uyarıyı tekrarlayarak, Hizbullah savaşa girmeyi seçerse en büyük hatasını yapmış olacak. diye konuştu.

Ana Sayfaya Git