Pentagon, helikopter kazasında ölen 5 askerin kimliğini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Akdeniz'de ABD helikopterinin düşmesiyle ölen askerlerin kimliklerini açıkladı.

Haberler 13.11.2023 - 18:59 Son Güncelleme : 13.11.2023 - 19:05

Pentagondan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasımdaki kazada ölen ABD Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı 5 askerin fotoğraf ve kimlikleri yayımlandı.

Açıklamada, MH-60 Blackhawk tipi bir helikopterin, Akdenizde havada yakıt ikmali eğitimi sırasında düştüğü ve 5 personelin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Fotoğraf ve biyografileri verilen Özel Kuvvetler mensubu 5 ABD askerinin, Afganistan ve Iraktaki operasyonlarda görev yapması ve birçok nişan ile madalya sahibi olması dikkati çekti.

ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) 10 Kasımda askeri eğitim kapsamında havada rutin yakıt ikmali yaparken bir helikopterin arıza sonucu Akdenize düştüğünü ve helikopterindeki 5 personelin öldüğünü duyurmuştu.

İsrailin Gazzeye yoğun saldırılarının başlamasının ardından ABD ordusu Akdenize iki uçak gemisi dahil yoğun konuşlandırmalar yapmış, oluşturduğu hava köprüsüyle İsraile cephane taşırken bölgede tatbikatlara başlamıştı.

ABD, rehinelerin kurtarılması için İsraile ABD Özel Kuvvetler Komutanlığından askerler göndermiş ancak bunların İsrailin Gazzeye düzenlediği operasyonlara katılmadığını belirtmişti.

Ana Sayfaya Git