Portekiz, Gazze'de 3 Portekizlinin ölümünden sonra İsrail'den saldırılarını durdurmasını istedi

Portekiz Dışişleri Bakanı Jose Gomes Cravinho, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bombalı saldırılarında ikisi çocuk 3 Portekiz vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirtti, İsrail'den Gazze'yi bombalamasını durdurmasını istedi.

Haberler 17.11.2023 - 22:11 Son Güncelleme : 17.11.2023 - 22:27

Portekiz Dışişleri Bakanı Jose Gomes Cravinho, İsrailin Gazze Şeridindeki bombalı saldırılarında ikisi çocuk 3 Portekiz vatandaşının hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirtti, İsrailden Gazzeyi bombalamasını durdurmasını istedi.

Cravinho, Portekiz basınına yaptığı açıklamada, 15 Kasımda İsrailin Gazze Şeridinin güneyinde gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 2 Filistinlinin yanı sıra Portekiz vatandaşı olan iki çocuk ve bir babanın da hayatını kaybettiğini duyurdu.

Portekiz hükümeti olarak Gazzedeki bombalı saldırıda 3ü Portekizli toplam 5 kişinin ölümünden üzüntü duyduklarını ifade eden Cravinho, bu olaydan dolayı hoşnutsuzluklarını telefonda İsrailli mevkidaşına (Eli Cohen) ilettiğini kaydetti.

Cravinho, İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile görüşmesinde ayrıca, Bu bombalamaları artık durdurmanız lazım. dediğini de söyledi.

Diğer yandan Portekiz Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı yazılı açıklamada, Gazzedeki 2 Portekiz vatandaşı ile onların 6 aile üyesi olmak üzere toplam 8 kişinin bugün Refah Sınır Kapısından Mısıra geçtiğini duyurdu.

Portekizde ikameti bulunan Filistinli bir kadının ise Gazzede kalmayı tercih ettiği bildirildi.

Diğer yandan İspanya hükümeti de Gazzeden çıkardığı İspanyol-Filistin vatandaşları ve onların aile üyelerinden oluşan 139 kişiyi (67si çocuk) 16 Kasımda Madride getirmişti.

Ana Sayfaya Git