"Rakka'ya operasyon başlatılsın"

Fransa ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin Rakka kentindeki üssüne operasyon başlatması için çağrıda bulundu.

Haberler 20.11.2016 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephan Le Foll, ülkesinin, ABD öncülüündeki koalisyon güçlerinden, terör örgütü DEAn Suriyenin Rakka kentindeki üssüne operasyon balatmas çarsnda bulunduunu açklad.

Le Foll, Bakanlar Kurulunun ardndan yapt açklamada, Savunma Bakan Jean-Yves Le Driann, Musuldan kaçan DEA militanlarnn Rakkaya geçiinin önlenmesi için buraya yönelik operasyonun balatlmasn istediini bildirdi.

u ana kadar Rakka çevresine askeri ynak yapldn ancak operasyonun hala balatlmadn hatrlatan Le Foll, Savunma Bakan Jean-Yves Le Drian, Fransann Rakkaya operasyon balatlarak, Musuldan kaçanlarn Rakkaya ulamasnn engellenmesini ve bu kentin terör örgütünün kuatmasndan kurtarlmasn istedi. dedi.

Le Foll, Rakkann müttefik güçler için oldukça stratejik bir hedef olduunu sözlerine ekledi.

Fransa, Irak ve Suriyede DEA hedeflerine yönelik operasyonlara hava destei vererek katlyor. Irakta Kürt Pemerge güçlerini eiten Fransa, Musula yönelik operasyon balamadan önce buraya son olarak top bataryas göndermiti.

Ana Sayfaya Git