Rusya; ABD'nin Suriye saldırısı kabul edilemez

ABD bilindiği üzere geçtiğimiz gün Suriye'de rejime ait güçlere saldırmıştı. Rusya'da ABD'nin Suriye saldırısı ile ilgili kınama geldi ve Rusya saldırının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Haberler 19.05.2017 - 13:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD bilindii üzere geçtiimiz gün Suriyede rejime ait güçlere saldrmt. Rusyada ABDnin Suriye saldrs ile ilgili knama geldi ve Rusya saldrnn kabul edilemez olduunu açklad.

Gatilov, ABD liderliindeki koalisyon güçlerinin Ürdün snrndaki El Tanfta Suriye ordusuna düzenledii hava saldrsna ilikin olarak, Bu, kesinlikle kabul edilemez. Söz konusu saldr, Suriyenin egemenliinin ihlalidir. Ayrca bu, ülkedeki siyasal sürece de yardmc olmayan bir adm ifadelerini kulland.

Bu, hiçbir çerçeveye smayan bir eylem diye devam eden Gatilov unlar söyledi: Suriyede gerilimin artmasna neden olan her askeri eylem, üphesiz, Astana ya da Cenevredeki siyasal süreçleri etkiliyor. Özellikle de Suriye ordusuna kar düzenlenen eylemler.

SURYE ORDUSUNA AT NOKTA VURULDU

Suriye Savunma Bakanl, ABD öncülüündeki uluslararas koalisyon uçaklarnn Suriye ordusuna ait bir noktaya saldr düzenlediini kaydetti. Suriye resmi haber ajans SANAya bilgi veren Suriye Savunma Bakanl yetkilisi, ABD öncülüündeki koalisyon güçlerinin ülkenin güneyindeki El Tanf kasabasna saldr düzenlemesiyle ilgili açklama yapt. Saldry knadklarn belirten yetkili, koalisyon güçlerinin açklad gibi çatmasz bölgeye giren askeri araçlarn deil, bölgedeki askeri noktalardan birinin hedef alndnn altn çizdi. Yetkili ayrca, ABD öncülüündeki koalisyonun, El Tanfdaki saldrsnn gerekçeleri kesin olarak kabul edilemez ve koalisyonun gerçek hedefini göstermitir ifadelerini kulland.

PENTAGON AçIKLAMITI

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi ABD uçaklarnn Suriyenin güneyinde yer alan El Tanf ilçesi yaknlarnda Suriye rejimine ait bir konvoyu vurduunu açklamt. Yetkili Bir Suriye konvoyuna El Tanf yaknlarnda hava saldrs düzenlediimizi teyit ediyorum. Detaylarla ilgili bir açklama yapacaz. dedi. DHAnn haberine göre ise iki Amerikan uça, çatmaszlk bölgesini ihlal ettii iddia edilen askeri araçlarn üzerine, geri dönmelerini salamak amacyla güç gösterisi için gönderildi. Koalisyon yetkililerinin açklamasna göre, araçlarn durmamas üzerine gönderilen iki uçak, askeri araçlar bombalad. Dün gece An Tanfa doru hareketlenen, Suriyeye ait 20 askeri aracn tespit edildii, bu araçlardan 13ünün çatmaszlk bölgesi snrna girdikleri belirtildi. (hürriyet)

Ana Sayfaya Git