Rusya Türkiye'yi izliyor!

Le Figaro gazetesi, Rusya’nın Suriye’nin Türk sınırına yakın Kesap bölgesinde bir radar tesisi kurduğunu, buradan hem sınırın Türk tarafında olup bitenleri hem de başta “Adana'daki Amerikan üssü” olmak üzere, Türkiye’deki NATO üslerini izlediğini yazdı.

Haberler 16.06.2012 - 10:37 Son Güncelleme : 16.06.2012 - 10:37

Rusyanın Suriyenin Türk sınırına yakın Kesap bölgesinde bir radar tesisini kurduğu, buradan, başta Adanadaki Amerikan üssü olmak üzere, Türkiyedeki NATO üslerini de izlediği öne sürüldü.

Fransanın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Rusyanın Kesap bölgesinde ilkbaharda kurduğu radar tesisinin, rejimin stratejik bir bölgede isyancıları gözleme olanağı sağladığını yazdı.

Batılı bir kaynağa dayanarak Rusyanın Suriyeye radar kurarmasının iki hedefinin olduğunu savunan gazete, bu hedefleri şöyle sıraladı:

Sınırın diğer tarafındaki Turkiyedeki NATO üslerini, özellikle Adanadaki Amerikan üssünü gözlemek ve Beşar Esadın rejimine, Özgür Suriye Ordusuun bayrağı altında yüzlerce muhalifin bir araya geldiği sınırın Türk tarafındaki olup bitenleri daha iyi izleyebilmesi için araçlar sağlamaktır.

ERMENİLER VE ALEVİLER YAŞIYOR

Bu arada Le Figaro, Kesapın demografik yapısına dikkat çektiği haberinde ilk başta bir Ermeni yerleşim merkezi olan Kesapın nüfusunun halen rejime sadık Ermeniler ve Alevilerden oluştuğu belirtti.

Haberde Kaynak, 1300 metre yükselikteki Kesapın, Suriyeli rejim için hem sınırın Türk tarafında, hem de daha gerisinde olup bitenleri görme olanağını sağlayan stratejik bir yer olduğunu da söyledi denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır