Rusya'nın BM Büyükelçisi, silahlı çatışma bölgelerinde çocuklara yönelik politikalarını savundu

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanski, ülkesinin Suriye'den 252 Rus çocuğu yurduna döndürdüğünü belirterek, Ukraynalı çocukları kaçırdıkları suçlamasını reddetti.

Haberler 20.07.2022 - 22:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus Büyükelçi Polyanski, New Yorktaki BM Genel Merkezinde düzenlenen BM Güvenlik Konseyi oturumunda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin Suriyedeki çocukların kendi ülkelerine gönderilmesinin gerekliliğine yönelik çağrılarına rağmen, çoğu Batılı ülkeler inatla vatandaşlarının dönüşünü kabul etmiyor. Bu ülkelerden farklı olarak, silahlı çatışma bölgelerinden çocukların anavatanlarına gönderilmesi konusunda güçlü bir çalışma içindeyiz. dedi.

Polyanski, Guterresin 2021de silahlı çatışma bölgelerindeki çocuklara ilişkin yıllık raporunun tartışıldığı oturumda, Suriyede bu işlem tecrübeli bir çalışma komitesi tarafından uygulanıyor. Şu ana kadar 252 çocuk geri getirildi. Bu çocuklara gerekli yardımlar yapılıyor, tıbbi rehabilitasyonları ve sosyal uyumları için önlemler alınıyor. ifadesini kullandı.

Rusyanın Ukraynada yürüttüğü özel operasyonun amaçlarından birinin Donbas bölgesi nüfusunu ve çocuklarını Kiev rejiminin suç eylemlerinden korumak olduğunu iddia eden Rus büyükelçi, Ukraynada özel askeri harekatın başlamasından 12 Temmuza kadar, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 3 milyon kişinin Ukraynanın tehlikeli bölgelerinden Rusya Federasyonu topraklarına tahliye edildiğini belirtti.

Polyanski, 3 milyon kişinin hepsinin Rusyaya gönüllü getirildiğini, Rus yetkililerin çocukların kaçırılması olayına karıştığı yönündeki asılsız iddiaları kategorik olarak reddettiklerini dile getirdi.

Öte yandan, ABDnin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jeffrey DeLaurentis oturumda yaptığı açıklamada, Rusyanın Ukraynaya karşı savaşı, çocuk istismarına karanlık bir sayfa ekledi. diye konuştu.

DeLaurentis, Rus kuvvetleri hastaneleri ve okulları hedef aldığından Ukraynadaki çocuklar giderek daha fazla risk altında ve Rus kuvvetlerinin 260 binden fazla çocuğun da dahil olduğu sözde tasfiye süreci yoluyla bir milyondan fazla Ukraynalı sivili zorla Rusyaya sınır dışı ettiği bildiriliyor. ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git