Saldırı sona ermeden asker esirler takas edilmeyecek

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları durmadan ve abluka kaldırılmadan İsrailli esir askerlerin değişiminden söz edilmeyeceğini söyledi.

Haberler 30.11.2023 - 01:02 Son Güncelleme : 30.11.2023 - 18:42

Hamdan, Lübnan Hizbullahına yakınlığıyla bilinen El-Meyadin televizyon kanalına yaptığı açıklamada, insani aranın uzatılmasına yönelik çabaların henüz olgunlaşmadığını ve uzatılması için bugüne kadar kendilerine sunulanları incelemeye değer bulmadıklarını ifade etti.

Gazzeye yönelik saldırganlık bitmeden ve abluka sonlandırılmadan İsrailli esir askerlerin değişiminden söz edilemez. sözlerine yer veren Hamdan, direnişin insani aranın sona ermesinden sonra her türlü olasılığa kendisini hazırladığını vurguladı.

Hamdan, Ateşkes bizim için yeterli değil. Aksine işgal güçlerinin Gazzeden çekilmesi ve saldırıların sona ermesi gerekiyor. dedi.

İsrail ile Hamas arasında esir takası kapsamında 24 Kasımda Gazzedeki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesi için mutabakata varılmıştı. Söz konusu mutabakat, daha sonra 2 gün uzatılmıştı.

Ana Sayfaya Git