Sırp lider Vucic'in Beyaz Saray'daki görüntüleri tartışılıyor

Muhalefet, Vucic'in ABD'de Kosova ile imzaladığı ekonomik normalleşme anlaşmasının içeriğini eleştirirken, Trump'ın "Sırbistan'ın Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını" açıkladıktan sonra Sırp liderin verdiği tepki dikkat çekti.

Haberler 07.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Srbistan Cumhurbakan Aleksandar Vucicin ABDde Kosova ile imzalad ekonomik normalleme anlamasnn içerii ülkedeki muhalifler tarafndan eletirilirken, Srp liderin Beyaz Saraydaki görüntüleri de tartmalara neden oldu.

ABD Bakan Donald Trumpn imza töreni srasnda Srbistann Tel Avivdeki büyükelçiliini Kudüse tayacan açklamasnn ardndan Vucicin aknlnn yansd görüntüler sosyal medyada büyük ilgi toplarken, muhalif haber siteleri de bunu manetlerine tad.

Görüntülerde, Trumpn açklamasnn ardndan Vucicin anlama metninin sayfalarn kartrd ve ardndan heyete dönerek yüzünü düürdüü görülürken, ülke medyas Srp heyetinin ya imzalad metindeki maddelerden haberdar olmadn ya da bilgileri olmadan metne eklemeler yapldn öne sürdü.

Direktno isimli Srp haber sitesinde çkan Kudüs mü? Ne Kudüsü? balkl haberde, Beyaz Saraydaki görümelerde Srbistan temsil eden heyetin ya anlamann maddelerine bakmad ya da baz maddelerin onlarn bilgisi dnda eklendii ve onlarn da buna tepki veremedii ifade edildi.

Vucicin Beyaz Saraydaki bir dier eletirilen görüntüsü ise Trumpn karsndaki sandalyede oturma ekli oldu. Bu görüntü de özellikle sosyal medyadaki muhalif hesaplarca eletirildi.

Muhalif liderden fkra benzetmesi

Muhalif kanattaki Halk Partisi Genel Bakan Vuk Jeremic, Vucicin ABDde imzalad belgenin fkra gibi olduunu savunarak, dünyann baka hiçbir yerinde böyle bir metne imza atp faka basm bir liderin, sonrasnda karlnda hediye kalem almakla övünmediini ifade etti.

çeriinde e cinsellikten 5G teknolojisine, elçiliin Kudüse tanmasndan Hizbullaha kadar birçok madde bulunan metnin imzalanmasna dünyann yarsnn güldüünü, dier yarsnn ise dehete dütüünü ileri süren Jeremic, bu metnin Srbistann zararna olduunu savundu.

Jeremic, Srbistann elçiliini Kudüse tamasnn da Birlemi Milletler Güvenlik Konseyinin 478 numaral kararna da aykr olduunu vurgulayarak, Vucicin Beyaz Saraya uluslararas ilikilere hakim danman götürmemesini de eletirdi.

Bu arada, Kosova taraf imzaladklar anlamann metnini paylarken, Srbistann anlamaya dair detay paylamamas dikkat çekti. Vucic, toplant sonras yapt açklamada, anlama maddelerinin gizli olduunu söyleyerek detay vermekten kaçnmt.

Ana Sayfaya Git