'Suriye için bir ekmek bir battaniye'

İç savaş ve kaosun hüküm sürdüğü Suriye’de, kışın gelmesiyle daha da durumları kötüleşen halk için STK’lar harekete geçti. ‘Kış geldi Suriye için bir ekmek bir battaniye’ sloganıyla yardım toplayacaklar.

Haberler 22.12.2012 - 01:19 Son Güncelleme : 22.12.2012 - 01:19

Türkiyedeki sivil toplum kuruluşları (STK) ülkelerindeki iç savaştan etkilenerek evlerinden göçe mecbur kalan Suriyelilere bir ekmek, bir battaniye göndermek için seferber oldu. Türkiyedeki çok sayıda vakıf, dernek, sendika, kışın gelmesiyle ağırlaşan hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi veren Suriye halkına el uzatmak için harekete geçti. Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye sloganıyla bir araya gelen STKlar, Türkiye ve dünya çapında yardım toplayacak. Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www. suriyeicinbirekmek.com ve breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında bir araya gelen STKlar, ortak afiş ve televizyon filmlerle yardım çağrısını dünyaya duyuracak.

BM, Arap Birliği ve AB tartışırken...

Kampanyanın internet sitesinde yer verilen yazıda Suriyede yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiği vurgulanarak, Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti ifadeleri kullanıldı. Kampanyada toplanacak yardımların en hızlı şekilde Lübnan, Kuzey Irak ve Ürdün sınırındaki mülteci kamplarına ile Suriye içinde dağınık yerlerde hayatta kalma mücadelesi veren sivil halka ulaştırılacağı vurgulandı.

STK sayısının 200e çıkması bekleniyor

Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin arayarak bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaralarına da yer veriliyor. Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneğinin aralarında yer aldığı, kampanyaya destek veren kuruluşlar, Pazartesi günü saat 11.00de Feshane Kongre Merkezinde basın toplantısıyla kampanyaya start verecekler.

BİRİ GENERAL 9 SUBAY DAHA TÜRKİYEDE

SURİYE ordusundan ayrılan 1 general, 3 albay, 1 yarbay, 4 başçavuş ile ailelerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi, Türkiyeye sığındı.Suriye ordusundan ayrılan subaylar ile aileleri, Hatayın Reyhanlı İlçesine bağlı Bükülmez Köyü sınırına geldi. Burada işlemleri yapılan 1 general, 3 albay, 1 yarbay, 4 başçavuş ile ailelerinin de aralarında bulunduğu 28 kişi, Apaydın Kampına gönderildi.Suriyede süren çatışmalarda yaralanan 1i çocuk, 14 kişi de yakınları tarafından Reyhanlıdaki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Bükülmez Köyüne getirildi.

Suriyeli sayısı 144 bin 755e ulaştı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiyedeki Suriyeli sayısının 144 bin 755e ulaştığını bildirdi. AFADtan yapılan yazılı açıklamada, Suriyeden gelenler için kurulan 13 çadırkent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 adet konteyner kentte bugün itibariyle 144 bin 755 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi.

www. suriyeicinbirekmek.com

STKların Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı dramı durdurmak için başlattığı kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından internet sitesindeki Kampanya materyalleri bölümünden indirilerek kullanılabilecek. Kampanyaya katılmak isteyenler, iletişim bilgileri bulunan yardım kuruluşlarından diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabilecekler. Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www. suriyeicinbirekmek.com ve breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında bir araya gelen STKlar, ortak afiş ve televizyon filmlerle yardım çağrısını dünyaya duyuracak.

AA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır