Suriye rejimi yine sivilleri öldürdü

Suriye'de Şam yönetimine bağlı güçler ülkenin çeşitli kentlerini havadan ve karadan bombaladı. 59 sivil öldü.

Haberler 17.05.2015 - 10:53 Son Güncelleme : 17.05.2015 - 10:53

Merkezi Londrada bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü, Esede bağlı savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan varil ve vakum bombasıyla karadan ise roket ve havan toplarıyla saldırdığını duyurdu.

İnsan Hakları Örgütü, saldırılarda İdlibte 22, Halepte 11, Hama ve Humusta 8er, Derada 5, Deyr Ez Zorda 4 ve başkent Şamın kırsalında 1 olmak üzere 59 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırılarda aralarında ağır yaralılarında olduğu 100den fazla sivilin de çevre bölgelerde bulunan hastanelere kaldırıldığı vurgulandı.

Bombalanan bölgelerde çok sayıda ev ve işyeri isabet alırken, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

İKİ HİZBULLAH MİLİSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Muhaliflere bağlı Kalamun Medya Merkezi, Fetih Ordusuna bağlı birliklerin başkent Şamın Kalamun bölgesinde düzenlediği saldırılarda, rejim güçleri safında savaşan Hizbullah mensubu iki kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Kalamunda Esed güçleri ile silahlı muhalifler arasında zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan Kalamun Medya Merkezi, bölgede rejim güçleri safında savaşan çok sayıda Hizbullah militanının bulunduğunu açıkladı.

220 BİNDEN FAZLA ÖLÜ

BM verilerine göre, Suriyede 2011de başlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaştan dolayı şimdiye kadar 220 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca milyonlarca insan evinden oldu ve bunların çoğunluğu da Suriyeye komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır