"Suriye'de halk PYD'nin baskısıyla karşı karşıyadır"

Suriyeli dini kanaat önderleri, ülkelerindeki iç savaşın bir an önce son bulmasını isteyerek, Fırat Kalkanı Harekatı'nı destekledi.

Haberler 09.11.2016 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alimler ve Medreseler Birliince (TTHAD) düzenlenen baz programlara katlmak üzere Diyarbakra gelen Suriyeli kanaat önderleri, Frat Kalkan Harekatna destek verdi.

Suriyeli kanaat önderi Muhammed Musa, Suriyede yaanan iç sava nedeniyle 4 yl önce Türkiyeye geldiini, savan milyonlarca halk perian ettiini söyledi.

Müslümanlarn tek umudunun Türkiye olduunu ifade eden Musa, Türkiyenin u anda Suriyeye girmesi bizim açmzdan bir umut parltsdr. Suriye halk olarak Frat Kalkan Harekatn olumlu karlyoruz. Keke bu operasyon dört yl önce gerçekleseydi. Suriyede halk PYDnin basksyla kar karyadr. Oradaki insanlar açsndan hem maddi hem manevi hem de siyasi olarak çok skntl günler yaanyor. dedi.

Musa, çözüm için uluslararas bir iradenin bulunmas gerektiini belirtti.

Ülkesindeki iç sava nedeniyle Türkiyede yaayan Said Suri de Suriyede slam alemine yönelik bir sava yaandn, bölgelerinde Müslüman kannn akmaya devam ettiini bildirerek, u deerlendirmede bulundu:

Küresel güçler ticaretleri ve rantlar için Müslüman beldelerini talan ettiler. Maalesef bölgemizde büyük oyunlar oynanyor. Müslümanlar da bu oyunlara kandlar ve birbirlerini öldürmeye baladlar. Müslümanlar birbirlerini öldürmeye balaynca dierleri ise kendi keyfine bakyor.

Suri, emperyalist güçlerin Müslümanlar kar karya getirdiklerini söyleyerek, Hiçbir Müslüman Yahudi, srail ve ABDnin topraklarnda olduundan dolay memnun deil. Yaadmz savalar Müslümanlarn maslahatna deil, tersine Müslümanlar sömürme projesidir. diye konutu.

Müslümanlarn bir araya gelmesi ve slam alemiyle savaan terör örgütlerinin oyunlarna gelmemesi gerektiini vurgulayan Suri, Suriye halk terör örgütü PYDden zulüm görüyor. Terörün ismi ne olursa olsun insanlk dümandr. nsanlarmz tamamen hakkn yolunu ve kardeliin yolunu tutmas lazm. slam alemiyle savaan terör örgütlerinin oyunlarna gelmemesi gerekiyor. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git