Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyor

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkışları sürüyor.

Haberler 21.05.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan Bayramn memleketlerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Öncüpnar Snr Kapsndan çklar devam ediyor.

Alnan bilgiye göre, Ramazan Bayramn Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlar ile güvenli hale getirilen bata Azez, Mare, Soran, Aktarin, çobanbey, Afrin, Cerablus ve Bab gibi bölgelerdeki yaknlarnn yannda geçirmek üzere 18 Mays Cuma gününden itibaren ülkelerine giden Suriyelilerin says 800e ulat.

Göç daresi l Müdürlüü, jandarma ve polis ekiplerinin nezaretinde ilemlerini yaptran Suriyeliler, Kilis Halk Sal Müdürlüünce kurulan salk merkezinde, 0-15 ya grubundaki çocuklarnn eksik alarn da yaptrd.

Scak havann da etkisiyle zorland gözlenen Suriyeliler, gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolünün ardndan otobüslerle ülkelerine gönderildi.

- Türkiyeye minnettarz

Suriyeli smali Hachasan, 2 yl önce yeni domu bebeini ve birçok yaknn geride brakarak Türkiyeye snmak zorunda kaldn belirtti.

Türk devletinin sunmu olduu bu imkan sayesinde sadece doduunda bir kere gördüü bebeine ve ailesine kavuma ans bulduunu dile getiren Hachasan, yaad mutluluun tarifinin olmadn ifade etti. Hachasan, Allah Türk devletinden ve askerinden raz olsun,Türkiyeye minnettarz, onlarn sayesinde bölgemiz temizlendi. diye konutu.

Snrn Suriye tarafna att ilk admda topra öpen Hamza Ali de yaklak 3 yldr annesi, babas ve kardelerini görmediini, Türk ordusu sayesinde yllar sonra onlara kavuabilecei için çok mutlu olduunu söyledi.

Bayramlamak amacyla Suriyeye gidenlerin dönü ilemleri 26 Haziran Sal günü saat 08.00de balayp, 6 Temmuz Cuma günü 17.00de tamamlanacak.

- Kilis Valiliinden açklama

Öte yandan, Kilis Valiliince yaplan yazl açklamada, ihtiyaç duyulmas halinde söz konusu bayram izinlerinin ksmen veya tamamen durdurulabilecei kaydedildi.

Açklamada, bayram izni kapsamnda hangi kara hudut kapsndan çk yapldysa dönüün de ayn yerden olmas gerektii vurguland.

Ana Sayfaya Git