Suriyeliler bayramı ülklelerinde geçirebilecek

SURİYELİLER, Ramazan Bayramı'nda yakınları ile bayramlaşmak için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gidebilecek.

Haberler 22.06.2016 - 01:23 Son Güncelleme : 22.06.2016 - 01:23

Güvenlik gerekçesiyle tüccar, yaralı ve hastalar dışında Suriyeden Türkiyeye girişlere izin verilmeyen, ülkesine dönmek isteyen Suriyelilerin istediği zaman çıkış yapabildiği ancak dönemediği Cilvegözü Sınır Kapısı, Ramazan Bayramı nedeniyle Suriyelilerin gidiş- gelişlerine açılacak. Pasaportu olan ya da AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım kartına sahip olan Suriyeliler, kapıda bayram iznine gittiğini belirterek kayıt yaptırdıktan sonra ülkelerine gidecek. Kayıt yaptırmadan çıkış yapan Suriyelilerin dönüşlerine izin verilmeyecek. Ramazan Bayramını ülkelerindeki yakınlarıyla geçirmek isteyen Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısından çıkışları 30 Haziranda başlayacak ve bayramın ilk günü 5 Temmuz günü saat 17.00de sona erecek. Yakınlarıyla bayramlaşan Suriyelilerin 15 gün sonra Reyhanlıya dönmeleri gerekiyor.

Geçen yıl Ramazan Bayramında 13 bin, Kurban Bayramında ise 28 bin olmak üzere 41 bin Suriyeli ülkesine giderek bayramları yakınları ile geçirmişti.

Ana Sayfaya Git