TCG Kınalıada Korveti Japonya'da halkın ziyaretine açıldı

Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla Japonya'ya gelen TCG Kınalıada Korveti, Tokyo'da halkın ziyaretine açıldı. Dev savaş gemisini görmek isteyen yüzlerce kişi, Tokyo Uluslararası Kruvaziyer Terminali'ne akın etti.

Haberler 15.06.2024 - 11:56 Son Güncelleme : 15.06.2024 - 11:56

Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı çerçevesinde Japonyada liman ziyaretleri gerçekleştiren TCG Kınalıada Korveti, Tokyoda ziyarete açıldı. Dev savaş gemisini görmek isteyen yüzlerce kişi dün olduğu gibi bugün de erken saatlerden itibaren Tokyo Uluslararası Kruvaziyer Terminaline akın etti. Yoğun ilgi nedeniyle terminal girişinde uzun kuyruklar oluştu. Güvenlik kontrolünden geçirilen ziyaretçiler, gruplar halinde TCG Kınalıada Korvetini gezdi. Geminin teknik özellikleri ve üretim süreci ile ilgili yetkililerden bilgi alan ziyaretçiler, gemi güvertesinde ve rıhtımda fotoğraf çekerek anılarını ölümsüzleştirdi.

Japonyaya gelen Türk denizcilere teşekkür etmek için gemiyi ziyaret etmeye geldiğini kaydeden Koichi Hamaguchi, Ayrıca Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı. Türk denizciler bu kapsamda Ertuğrul Fırkateyni kazasının yaşandığı Kushimotoyuda ziyaret etti. Onlara çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

DONANMAMIZI ZİYARET ETMEYE GELDİK, GURURLUYUZ

Japonyada yaşadığını belirten Sezi Hamaguchi ise, Türk donanmamızı, Kınalıada Korvetimizi ziyaret etmeye geldik. Gururluyuz şeklinde konuştu. TCG Kınalıada Korvetini görmek için Kanagawa eyaletinden Tokyoya geldiğini vurgulayan Mesut Şaksucu da, İlişkilerimizin 100. yılında, dostluk çerçevesinde Türk savaş gemisinin Japonyayı ziyaret etmesinden çok memnun oldum dedi.

Ziyaretçilerden Kodai Hoshino ise Türk savaş gemisinin Tokyoda halkın ziyaretine açıldığını Türkiyenin Tokyo Büyükelçiliğinin sosyal medya hesaplarından öğrendiğini ve gemiyi görmeye geldiğini belirterek kardeş bir ülkenin donanmasının Japonyayı ziyaret etmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

Yarına kadar Tokyoda kalacak olan TCG Kınalıada Korvetinin Japonyadaki son durağı Hiroşima eyaleti olacak. Korvet, 19-21 Haziran arasında Kure Donanma Üssünü ziyaret edecek.

Ana Sayfaya Git