Tunus Dışişleri Bakanı: “Gazze’deki savaşın çözümü Arap ülkelerinin birliğinde yatıyor”

Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmanın yolunun Arap ülkelerinin birleşmesinden ve daha fazla koordinasyonundan geçtiğini söyledi.

Haberler 24.10.2023 - 10:39 Son Güncelleme : 24.10.2023 - 10:40

Ülkedeki yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelen Ammar, İsrailin Filistine yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkent Tunustaki Dışişleri Bakanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Ammar, Tunusun Filistin meselesine ilişkin tutumu, farklılıklara bakılmaksızın tüm Arap ülkelerinin tutumunu ve çıkarını destekleyecek pozisyondadır. Mısır ve Ürdünün ulusal güvenliği bizim için önemli, Tunus uluslararası arenada konumunu buna göre koruyor. ifadelerini kullandı.

Gazzeye yönelik saldırıların uluslararası etkisine ilişkin de Ammar, Bu savaş, medya ve zihinlere yönelik kısaca her alanda devam eden bir savaş. Gazze savaşıyla tüm niyetler ortaya konuldu. Gazzedeki savaşın çözümü Arap ülkelerinin birliğinde yatıyor. Arap ülkelerinin birlikte hareket etmesi ve daha fazla koordinasyon içerisinde olması gerekiyor. Tunus olarak, diğer Arap ülkeleriyle anlaşmazlıkların derinleşmesine müsaade etmiyoruz. diye konuştu

İsraile destek veren ülkeleri eleştiren Ammar, Uluslararası meşruiyetten bahseden bazı ülkelerin Gazze savaşına yönelik tutumları zorbalık ve kibirden yana oldu. Tunus, Filistinlilerin haklarını tam olarak almasını destekliyor. dedi.

BUGÜNKÜ MÜCADELE ULUSLARARASI SİYONİZME KARŞI

İsrailin Gazzedeki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekimde düzenlediği saldırıda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Ulusal Güvenlik Konseyini toplayan Cumhurbaşkanı Kays Said, bugünkü mücadelenin uluslararası Siyonizme karşı yürütüldüğünü söylemişti.

Uluslararası kamuoyunun Filistinde yaşananlara sessiz kaldığının vurgulayan Said, Filistin halkına karşı her gün işlenen katliam ve savaş suçlarına bir yenisi daha eklendi. Uluslararası toplum ve dünya, İsrailin Filistin halkına karşı işlediği katliam, toplu imha ve yerinden etme suçlarına tanıklık etmekte. İsrailin Filistin halkına yönelik saldırılarını kınıyorum. Bu saldırılar, tüm insanlığın vicdanını yaralamaktadır. diye konuşmuştu.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırıya başladı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 308i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında 2 bin 55i çocuk, 1119u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

çatışmalarda 20si Filistinli, 3ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.

Ana Sayfaya Git