Tunus, Filistin, Suriye ve Lübnan İsrail’in Gazze saldırılarını görüştü

Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar'ın, Filistin, Suriye ve Lübnan dışişleri bakanlarıyla, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ele aldığı bildirildi.

Haberler 09.11.2023 - 19:51 Son Güncelleme : 09.11.2023 - 20:01

Tunus Dışişleri Bakanlığı, Ammarın görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Ammarın Riyadda düzenlenecek Arap Zirvesine hazırlık için Arap Birliğinin bakanlar düzeyinde yapılan olağanüstü oturumuna katıldığı belirtildi.

Ammarın, oturum kapsamında Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile gerçekleştirdiği görüşmelerde, İsrailin Gazzeye yönelik acımasız saldırılarını kınadığı ve bu saldırıların durdurulması çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, görüşmelerin, İsrailin saldırılarına karşı Arap ve İslam dünyasının ortak bir tutum sergilemesi için sürdürülen çabaları desteklemeyi hedeflediği vurgulandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 8 Kasımda yapılan açıklamada, İsrailin Gazzeye saldırılarını görüşmek üzere 12 Kasım 2023 Pazar günü Riyadda acil bir zirve düzenleyeceğini duyurmuştu.

Ayrıca, Arap Birliği de 30 Ekim 2023te, Filistin ve Suudi Arabistanın talebi üzerine, 11 Kasım 2023te acil bir zirve düzenleme kararı almıştı.

Ana Sayfaya Git