Türkiye YPG'yi ikinci kez vurdu

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini pazar günü de vurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, bölgeye ikinci kez yapılan top atışı sırasında 2 kişi öldü. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin taleplerini reddettiklerini, herhangi bir müdahaleye direneceklerini söyledi.

Haberler 15.02.2016 - 10:03 Son Güncelleme : 15.02.2016 - 10:03

Yerel kaynaklara ve Reuters haber ajansının Suriye İnsan Hakları Gözlemevine dayandırdığı haberine göre, Türkiye pazar günü de Suriyenin kuzeyindeki YPG mevzilerini vurdu. Gözlemevi, topçu atışı sonucu iki militanın öldüğünü açıkladı.

YPGnin siyasi kanadı PYDnin Eşbaşkanı Salih Müslim ise, Türkiyenin taleplerini reddettiklerini açıkladı. Reuterse konuşan Müslim, Suriyelilerin, Türkiyenin herhangi bir müdahalesine karşı direneceğini söyledi.

Türkiye YPGyi ikinci kez vurdu

Müslim, Türkiyenin Suriyenin içişlerin karışma hakkı olmadığını savunarak, Türkiyenin top ateşine tuttuğu hava üssünün, YPG tarafından geçen hafta ele geçirilmeden önce El Kaide bağlantılı Nusra Cephesinin kontrolünde olduğunu da ekledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle cumartesi günü Halepin kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen PKKnın Suriyedeki uzantısı PYDnin silahlı gücü YPGnin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

Askeri kaynaklar, YPG ve rejim güçlerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini açıklamıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hedef alınan alanda askeri hava üssü Menneğnin de olduğunu ve üssün kontrolünün yakın zamanda muhaliflerden YPGye geçtiğini belirtmişti. Menneğ, Türkiye sınırına kuş uçuşu 13,7 kilometre mesafede. Karayoluyla ise yaklaşık 18 kilometre. Fırtına isimli obüslerin (topların) menzili ise 40 km.

ABDden Ortak düşman IŞİD vurgusu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın açıklamasında, Türkiyenin angajman kuralları çerçevesinde Suriyede YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaşmıştı.

Kirby, Halepin kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPGye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiyeye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık demişti.

Türkiye ve PYDnin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİDi kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münihte uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz diye konuşmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır