(Video) Bir günlük isyan manşetlerde

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 23 yıllık iktidarına en büyük meydan okuma 24 saatten kısa sürede anlaşmayla son buldu. Bütün başkentlerde yakından izlenen kriz dünya gazetelerin de manşetlerinde. Putin'in krizden zayıflayarak çıktığına, Wagner'in lideri Prigojin'in isyanının yeni krizlerin habercisi olduğuna dair yorumlar yapılıyor.

Haberler 26.06.2023 - 13:01 Son Güncelleme : 26.06.2023 - 13:01

İngiliz Times gazetesi Putin isyanla küçük düşürüldü başlığını attı. Birinci sayfasına Wagnerin paralı askerlerinin ordu karargahına silah doğrulttuğu fotoğrafı bastı.
Observer da Wagnerin tankını manşetine taşıdı. Prigojinin isyanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini en zayıf halde bıraktığı yorumu yapıldı.

Sunday Mirrora göre Putin uçurumun kenarından döndü. Mail ise Putinin darbe liderine ülkeyi terk etsin diye rüşvet mi teklif etti sorusunu gündeme getirdi.

The Guardian gazetesi isyandan Ukraynanın karlı çıkabileceği yorumunu yaptı. Gazete, Kievin karşı taaruzu yoğunlaştırdığı dönemde Rus ordusunun dikkatinin cepheden başka yere çevrildiğini yazdı. Rus generallerin en azından bir süre evdeki işlere yoğunlaşacağına dikkat çekildi.

Amerikan New York Times gazetesinin analizinde Rusyanın savaş gücünün zayıflamasının Ukrayna için fırsat olduğu yorumu yapıldı.

Washington Post gazetesi de haberi Putinin liderliğine en büyük tehdit olarak verdi.
Gazete, Putinin kibrinin muhakemesini gölgelediği yorumunu yaptı. Putinin Ukraynayı işgal etmekle yanlış karar verdiği, Prigojinin ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu göremediği iddia edildi.

Wall Street Journal, Rusyanın paralı asker grubu Wagnerin dönüp Putini vurduğuna dikkat çekti.

Alman Bild gazetesi Putine karşı ayaklanma başlığını kullandı. Alt başlıkta da bunun bir darbe girişimi olduğuna vurgu yapıldı.

Tagesspiegel de Rusyada dramatik bir güç mücadelesi yaşandığına dikkat çekti.

Fransız Le Parisien (lö parizyen) gazetesi de Rusyada darbe girişimi başlığını attı.

İspanyol El Pais gazetesi Wagnerin isyanı Putinin zayıflığını ortaya çıkardı yorumunu yaptı.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git