(Video) Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Ortak Bildiri

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nin sonuç bildirisi kabul edildi.

Haberler 04.11.2023 - 13:54 Son Güncelleme : 04.11.2023 - 13:54

Kazakistanın başkenti Astanada düzenlenen TDT Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesinin sonuç bildirisi kabul edildi.

Bildiride, liderlerin Türk halklarının ortak tarih, dil, kültür, gelenek ve değerleri temelinde TDT çerçevesinde çok taraflı işbirliğini ilerletmeye yönelik kararlılıklarını teyit ettiği belirtildi.

Türk devletlerinin kaydettikleri önemli siyasi ve sosyoekonomik ilerlemenin takdirle karşılandığına, kuruluşundan bu yana TDTnin elde ettiği başarılardan duyulan memnuniyete işaret edilen bildiride, Teşkilat, Türk dünyasındaki işbirliğinin derinleştirilmesindeki ve Türk dünyasının değerleri ile çıkarlarının bölgesel ve uluslararası alanda daha fazla tanıtılmasındaki rolünü güçlendirme taahhütlerini vurguladı. ifadesi yer aldı.

Bildiride, üye ülkelerin, Türk dünyasının çıkarlarını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda bütünlüklü bir tutum geliştirilmesi amacıyla istişarelerde bulunmasının önemine işaret edildi.

Türk Devri sloganı altında toplanan TDT 10. Yıl Zirvesinde Astana Senedinin kabul edildiği aktarılan bildiride, TDTnin Sivil Koruma Mekanizmasının kurulmasının öneminin vurgulandığı ve kurulmasına ilişkin taslak anlaşmanın bu yılın sonuna kadar tamamlanması talimatı verildiği kaydedildi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git