Yabancı pasaportla Gazze'den ayrılanların sayısı artıyor

Yoğun İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden, Mısır’a geçen yabancı pasaport sahibi yolcuların sayısı 335’e, tedavi için Mısır’a götürülen yaralıların sayısı ise 76’ya yükseldi.

Haberler 01.11.2023 - 18:27 Son Güncelleme : 01.11.2023 - 18:43

Mısır ve Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin, açıklamada, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazzeden ayrılanlara ilişkin bilgi verdi.

Muhsin, 6 otobüsle Mısıra giden yabancı pasaport sahibi yolcuların sayısı 335e çıktı. 76 yaralı da refakatçileriyle birlikte ambulanslarla Mısıra geçti. dedi.

Yaralıların geçişine ilişkin Muhsin, bu kişilerin pasaport kullanmadığını ve kimlik kartı ile Mısıra geçtiklerini söyledi.

Muhsin, İsrail makamlarının, saldırılarda yaralananların kimlik kartlarıyla Gazzeden Mısıra geçmesine izin verdiğini belirtti.

Vail Ebu Muhsin ayrıca yardım taşıyan 51 tırın Gazze Şeridine ulaştığını da sözlerine ekledi.

DE YARALANAN 4 FİLİSTİNLİ ARİŞ HASTANESİNE ULAŞTI

Mısır Kızılayının Kuzey Sina Müdürü Halid Zayid de açıklamada, Gazze Şeridinden 5 yaralı Filistinlinin Mısırın Ariş Hastanesine getirildiğini belirterek, kalan yaralıların da Refah Sınır Kapısından geçiş işlemlerinin yapıldığını aktardı.

Mısırın Kuzey Sina bölgesinde yer alan Ariş kentindeki Ariş Hastanesi, Refah Sınır Kapısına yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İSRAİLİN YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazzeden düzenlenen saldırılarda 326sı asker 1400den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazzede el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648si çocuk, 2 bin 290ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazzeye 26 Ekimde karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazzede binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Ana Sayfaya Git