14 kardeşin ortancası Esma, TEOG Türkiye 1'incisi oldu

Türkiye gündemine 16 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile gelen Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü bu kez bir başarı öyküsü ile kendini gösterdi.

Haberler 01.06.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köyde güvenlik koruculuu yapan Aydn Açkçann 14 çocuundan 14 yandaki Esma Açkça, TEOG snavnda 120 sorunun tamamn doru yaparak Türkiye 1incilerinden biri oldu. Özel bir eitim almadan kalabalk bir ailede gösterdii azimle Türkiye 1incisi olan Esma Açkça, ailesinin, okul idaresinin ve öretmenlerinin kendisine çok büyük katk sunduunu belirterek, Büyük bir üniversite okuduktan sonra doktor olup köyümde hizmet vermek istiyorum dedi.

17 Kasm 2016 tarihinde meydana gelen ve 16 kiinin hayatn kaybetii maden facias ile gündeme gelen irvan lçesine bal Maden Köyü, bu kez bir baar hikayesi ile yeniden Türkiye gündemine geldi. Maden Köyü Park Ortaokulu son snf örencisi Esma Açkça, girdii TEOG snavnda 120 soruya doru cevap vererek, Türkiye birincisi oldu. 10 kz, 4ü erkek 14 kardein 7incisi olan Esma Açkça, öretmenlerin desteiyle bu baarya ulatn belirterek unlar söyledi:

Bu kadar kalabalk bir ailem olmasna ramen annem ve babam ile kardelerim bana hep destek oldu. Okulda da snf öretmenlerim ve okul idaresi çalmamda çok büyük emekler sarf etti. Benim hedefim doktor olmak. Ama öncesinde büyük bir üniverisitede okumak istiyorum. Doktor olduktan sonra da köyümde hizmet vermek istiyorum.

ÖRETMEN: GURUR DUYDUK

Snf öretmeni Selma Karaka da, Esmann elde ettii baar ile grurulandn belirterek, çok gurur duyduk. Gerek okul idaresi, gerekse ben üzerimize düen görevi yaptk. Esmay büyük yerlerde göreceimden emindim. Esma da bu baary elde ederek ilk adm att. Esma ile gurur duyuyorum diye konutu. Okul arkadalar, öretmenleri ve okul idarecileri tek tek Esma Açkçay kutlayarak baarlarnn devam etmesini diledi.

SEVNCN ALESYLE PAYLATI

Babas ile birlikte eve giden Esma, kendisini kapda karlayan annesi Kamile Açkçaya müjdeyi verdikten sonra elini öptü. Daha sonra dier kardelerinin tebrik ettii Esma, bu mutluluunu kardeleriyle paylat. Güvenlik koruculuu yapan baba Aydn Açkça öyle konutu:

Benim 14 çocuum var. 10u kz 4ü erkek. Bunlar arasnda kz ve erkek ayrm yapmadm, yapmayacam. Hepsini okuduklar yere kadar okutmaya çalacam. mkanlarm kstl olmasna ramen Esma ve dier çocuklarm okutuyorum. Bu gün de Esma ailemizi gururlandrd ve Türkiye1incisi oldu. çok mutluyum. Esmay çok büyük yerlerde göreceime inanyorum. çocuklarmn daha iyi ve güzel eitim görmeleri için yardm bekliyorum.

Güvenlik korucusu baba Aydn Açkçann 2 ei olduu, Esmann da ilk ei Kamilenin çocuu olduu belirtildi. Baba Açkçann ilk ei Kamileden 11, ikinci ei Kadriyeden ise 3 çocuu bulunduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git