51'inde liseyi bitirdi

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde bir kurumda aşçılık yapan ve hayatı boyunca kardeşlerine bakmak için hep çalışmak zorunda kalan, bu yüzden de hiç evlenmeyen Hatun İnan, 4 yıllık Açık Öğretim Lisesi'ni 51 yaşında bitirerek, mezun oldu.

Haberler 01.04.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyattaki bir kurumda aç olarak çalan Hatun nan, küçük yalardan beri çalmak zorunda olduu ve zaman bulamad için okuyamad. Daha sonra frsat bulunca Milli Eitim Bakanlna bal Açk Öretim Ortaokulu, ardndan da 4 yllk Açk Öretim Lisesini bitiren Hatun nan, lise diplomasn Midyat Halk Eitim Merkezi Müdürü Orhan amazn elinden ald. nan okuma azminden ve baars nedeniyle kutlayan Orhan amaz öyle dedi:

Ablann bu okuma azmini gerçekten bizler de alklyoruz ve kendisini tebrik ediyorum. Abla, özel yaamnda kendisini kardelerine feda etmi, çalarak 2 kardeini okutup, eitim masraflarn karlayp, öretmen olmalarn salam. Onun bu yanda, bu gayreti ve çabas bizleri mutlu etti. nallah bundan sonra dier kadnlara da ablamz örnek olur.

MD SIRA ÜNVERSTEDE

Okuyamamann skntsn hep içinde tadn ve okuma azmini hiç kaybetmediini belirten Hatun nan da unlar söyledi:

Kardelerime bakyordum, onlar çok seviyordum. çok çaltm, onun için hiç evlenmedim. Okumak istedim, olmad. imdi hem çalyordum, hem de açktan okulumu bitirdim. Meraktaydm, heyecanlym hep. Diplomam aldm bugün çok sevindim. Bütün kadnlara çarmd okuyun, okumann ya yoktur. nallah üniversite okumaya da niyetim var.

Ana Sayfaya Git