8 bin yeni ana sınıfı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 ayda 102 anaokulu ve 7 bin 800 ana sınıfını hizmete açtıklarını belirterek, yıl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı hedefine doğru hızla ilerleme katettiklerini bildirdi.

Haberler 28.03.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, yazl açklamasnda, Bakanlk olarak tüm kademelerde okullama oranlarn yükselterek eitimde frsat eitliini artrmak için çaltklarn, örenciler arasndaki baar farkn azaltmada kritik öneme sahip okul öncesi döneme daha büyük önem atfettiklerini ifade etti.

Yl sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana snf hedefine doru hzla ilerleme katettiklerini belirten Bakan Özer, unlar kaydetti:

YEN ANA SINIFLARI

Okullama oranlarn artrmak için 81 ilde youn çalmalar yürütüyoruz. 6 ay gibi ksa bir sürede 102 anaokulu ve 7 bin 800 ana snfn hizmete açtk. Böylece okul öncesi eitim kurumlarmzn kapasitesini artrmada hedefimize daha yaklam olacaz. Yeni anaokullar ve ana snflarnn yapm için yürüttüümüz süreç, planland gibi ilerliyor. Bir yandan da bu dönemde çocuklarmzn okul öncesi eitime eriimi için alternatif modeller de kullanyoruz. Gezici öretmen snf, tama merkezi ana snf ve Benim Oyun Sandm gibi ev temelli modellerle okul öncesi eitimi her çocuumuza ulatryoruz.

Ana Sayfaya Git