Ahlaklı olunmalı

Üniversiteye gitmeyen insana farklı bakıldığını belirten Eğitimci Uzman Sıtkı Aslanhan, her şeyden önce bireyin eğitimli, ahlaklı, onurlu ve kişilikli olması gerektiğini söyledi.

Haberler 04.03.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi tarafndan Büyükehir Kültür ve Kongre Merkezin Yeniehir Deerler Eitimi Projesi kapsamnda bir program düzenlendi.

Programa Yeniehir Belediye Bakan Serdar Kartal, Yeniehir lçe Milli Eitim Müdürü Hüsamettin Atl, Eitimci Uzman Stk Aslanhan ve çok sayda örenci katld.

Aslanhan, toplumda anne ve babalarn çocuklar konusunda daha bilinçli olmalar sayesinde gelecekte daha duyarl bir gençliin olumasna zemin hazrlayacan belirtti.

AHLAKLI OLUNMALI

Ailelerin yanl tutum ve davranlar nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluk yaandn, bu olumsuzluklarn yaanmamas için hep birlikte daha duyarl davranmak gerektiini belirten Aslanhan, gelien teknolojinin aileleri olumsuz yönde etkilememesi, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarnn bilinçsiz kullanm nedeniyle çocuklar ile salkl iletiim kuramadklarn, aile bireylerin kendi aralarnda iletiim kopukluu yaadklarn, bunun balca sebebinin snrszca kullanlan iletiim araçlar olduunu kaydetti.

Aslanhan seminerde örencilere yönelik u önerilerde bulundu:

Ülkesini çok seven biri olarak son yllarda gençlerimizin halini görünce çok üzülüyorum. Gençlerimizin oturmasn, kalkmasn, konumasn, üslubunu, görünce Geleceimizi emanet edebileceimiz gençlik bu mu? diye kendime soruyorum. Ama böyle vatann milletini seven, saygl olan ve kültürünü bilen gençlerimizi görünce tekrardan ümitleniyorum. Aileler çocuklarna; Ne olursa olsun bir üniversite kazan olum. diyorlar. uan Türkiyede üniversiteye gitmeyen insana farkl bakyorlar. Her eyden önce birey eitimli, ahlakl, onurlu, kiilikli olmaldr. nsan olmak en önemlisidir.

Ana Sayfaya Git