ASELSAN'dan lise öğrencilerine mesleki eğitim

ASELSAN'ın mesleki eğitim programıyla liseliler, elektrik elektronik, makine ve metal teknolojisi gibi çeşitli alanlarda ASELSAN'da mesleki eğitim alacak. Program sonucu başarılı bulunan gençler, şirketin işe alımlarında öncelikli olarak değerlendirilecek.

Haberler 17.10.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ASELSANdan yaplan açklamaya göre, irket uzun yllardr meslek liseli ve üniversiteli gençler için en cazip mesleki eitim ve staj yeri olma özelliini koruyor. 45 yl içinde on binlerce genç meslee ilk admn ASELSAN ile att.

Gücüm Memleketim, Mesleim Geleceim mottosuyla balatlan ASELSANn teknik kua ATK Program ile 2020-2021 eitim öretim döneminde 12nci snfta örenim gören 180 meslek lisesi örencisine teknolojinin kaplar açld.

Türkiyede meslek lisesi örencileri için hazrlanan ilk yetenek ve geliim program ATK ile gençler, haziran ayna kadar sürecek program boyunca irket çalan mentörlerinden, ASELSAN kültürünü deneyimleme, teknolojiye yön veren projelerde yer alma ve meslek örenme frsat bulacak. Liseliler, elektrik elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi gibi çeitli alanlarda ASELSANda mesleki eitim görecek. Yetenek programnn sonucunda baarl olan gençler, ASELSANn ie almlarnda öncelikli olarak deerlendirilecek.

MESLEK ETM VERECEK

ATK Program ile ASELSAN teknisyenlik ihtiyacnn metodolojik bir programla karlanmas, meslek liselerinin öneminin artrlarak tercih edilmesini salayacak uygulamalar içeren bir yetenek program oluturulmas, savunma sanayisi için önemli bir istihdam kayna salanmas, meslek lisesi örencilerinin verilen eitimler ve görevlerle teknik ve kiisel geliimlerine destek olunmas hedefleniyor.

Dönem projeleri, yetenek testleri ve kiisel geliim eitimleriyle örencilerin zihinsel becerilerinin gelitirilmesi, i ba ve teknik eitimlerle örencilerin psikomotor ve el becerisi kazanmalar, örencilerin ASELSAN sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak ve irket deerleri araclyla duyusal becerilerin gelitirilmesi, program kazanmlar olarak hedefleniyor.

Mesleki eitim program ders yl boyunca örencilerin okullarnca belirlenmi iletme günlerine göre devam edecek.

Ana Sayfaya Git