Bakan Özer: 2022'de Türkiye'de kütüphanesi olmayan okul kalmayacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesine ilişkin, "Kısa sürede 10 bin okulumuz yeni kütüphanelerine kavuştu. Şu anda 30 ilimizde kütüphanesi olmayan okulumuz yok. Geri kalanı da bitmek üzere. İnşallah bu projeyi yıl sonunda tamamlayacağız. Böylece 2022 yılında tüm Türkiye'de kütüphanesi olmayan okul kalmayacak" dedi.

Haberler 15.12.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, ekim ay sonunda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoan himayesinde balatlan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamnda, ksa sürede 554 kütüphane yaparak tüm eksiklerini tamamlayan ilk il Ar oldu. Kentteki Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde yeni kurulan kütüphane bir baka yönüyle daha dikkatleri üzerinde toplad. Kütüphane, atk malzemeler kullanlarak kuruldu. Kütüphane kurmak için toplanan atk malzemeler atölyelerde idareci, öretmen ve örenciler tarafndan ilenerek çalmalara baland. Kullanlmayan paneller, tahtalar, sralar, masalar, demirler, katlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçalar, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaralar, ipler, tekstil malzemeleri Sfr Atk projesi kapsamnda öretmen ve örenciler tarafndan dönütürülerek masa, kitaplk raf, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydnlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanma uygun hale getirildi.

10 BN YEN KÜTÜPHANE YAPILDI

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Özer, eitimde frsat eitliini artrmak için okullar aras baar farklarn azaltmaya arlk verdiklerini belirtti. Özer, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesini bu kapsamda balattk. Gerekli planlamalarmz yaparak tüm illere ihtiyaç duyduklar ödenekleri gönderdik. llerde arkadalarmz youn bir çaba içerisindeler. Ksa sürede 10 bin okulumuz yeni kütüphanelerine kavutu. u anda 30 ilimizde kütüphanesi olmayan okulumuz yok. Geri kalan da bitmek üzere. nallah bu projeyi yl sonunda tamamlayacaz. Böylece 2022 ylnda tüm Türkiyede kütüphanesi olmayan okul kalmayacak dedi.

GÜZEL ÖRNE DER LLERMZDE DE YAYGINLATIRACAIZ

Proje kapsamnda kütüphanesiz okul kalmayan ilk ilin Ar olduunun altn çizen Özer, Ar ilimiz hzla organize olarak kütüphanesi olmayan 554 okulun kütüphanelerini yapt. Bu arada Ar ili, Sayn Emine Erdoan Hanmefendinin himayelerinde yürütülen Sfr Atk ve Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projelerini Ar Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan yeni kütüphanede birletirdi. Bu güzel örnei dier illerimizde de yaygnlatracaz. 81 ilde atk malzemeleri geri dönütürerek en az bir kütüphane yapmay hedefliyoruz. Ar l Mill Eitim Müdürümüz Hasan Kökrek ve çalma arkadalarn, lisemizin yöneticilerini, öretmenlerimizi ve örencilerimizi baarlarndan dolay kutluyorum dedi.

Ana Sayfaya Git