Bakan Özer: Öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "1'inci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97'si istedikleri okullara yerleşti" dedi.

Haberler 02.08.2022 - 00:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas 1inci nakil sonuçlarının meb.gov.tr ve sonuc.meb.gov.tr adreslerinden erişime açıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuzda açıklanan 1inci yerleştirme sonuçlarına göre, tercih yapan öğrencilerin yüzde 95inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı. Bu oranın, yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldiğine dikkat çeken Özer, 1inci nakil dönemi sonunda, tercih yapan öğrencilerimizin yüzde 97si istedikleri okullara yerleşti dedi.

Bugün başlayan yerleştirmeye esas 2nci nakil tercih başvurularının 1-5 Ağustosta yapılabileceğini belirten Özer, 2nci nakil yerleştirme sonuçları 8 Ağustosta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustosta tamamlanacak. 2nci nakil yerleştirme sonunda da hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il, ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustosta yerleştirme süreci tamamlanacak. Öğrenci ve velilerimizin hiçbir endişesi olmasın. çok az sayıda öğrencimiz kaldı onlar da müsterih olsunlar, süreç sonunda herkes mutlaka yerleştirilecek dedi.

Ana Sayfaya Git