Baş tacısın sen baba

Şırnaklı baba direksiyon sallayarak 7 kızını üniversiteli yaptı.

Haberler 18.12.2021 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAK - rnakn Uludere ilçesi Gülyaz köyünde yaayan Tahir Enç, uzun yol oförlüü yaparak okuttuu 7 kzn üniversiteli yapt.

Hayatnn büyük ksm yollarda direksiyon banda geçen, mesai kavram olmakszn sevdiklerinden uzakta uzun yol oförlüü yapan Enç (60), eitime verdii önemle 9 çocuundan 7 kznn üniversiteli olmasn salad. Ençin 2 olundan biri esnaf dieri ise bir firmada çalyor.

Ençin direksiyon sallayarak okuttuu 7 kzndan 2si mezun olduklar Gülyaz lk ve Ortaokulunda görev yapyor. Heybet Enç, okulda 3 yldr müdürlük, kardei Hüsna Enç de 2 yldr öretmenlik yaparken, Nazan Enç Cizre ilçesindeki Recep Tayyip Erdoan Anadolu Lisesinde psikolojik danmanlk ve rehberlik öretmeni olarak örencileri gelecee hazrlyor.

Ençin dier 4 kz ise farkl üniversitelerde Türkçe öretmenlii, snf öretmenlii, kamu yönetimi ve hemirelik bölümünde okuyor.

çocuklarn okutarak çevresindekilere örnek olan Enç, herkese, özellikle kz çocuklarn okutmalar tavsiyesinde bulunuyor.

- Onlarn geldikleri noktay görünce gurur duyuyorum

Baba Tahir Enç, AA muhabirine, çocuklarn oförlük yaparak zor artlarda okuttuunu belirtti.

Memleketin kadn doktor, öretmen, mühendis ve avukatlara ihtiyac olduunu ifade eden Enç, Okumayan insann bir hedefi olamaz. Mümkünse herkes çocuklarn okutsun. Onlar okuttum ve belirli bir seviyeye getirdim. Onlarn geldikleri noktay görünce gurur duyuyorum. dedi.

- Kardei ile ayn okulda görev yapyor

Ençin kzlarndan Heybet Enç, Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eitim Fakültesinden mezun olduktan sonra 1 yl Uluderedeki Tadelen Ortaokulunda görev yaptn, 6 yldr da mezun olduu okulda görev yaptn söyledi.

Kardei ile 2 yldr ayn okulda çaltklarn anlatan Enç, babalarnn kendilerini zor artlara ramen okuttuunu aktard.

Enç, kardelerinin en büyüü olarak üniversiteyi kazanp onlara bu yolu açtn, ardndan 6 kardeinin de üniversiteyi kazanarak ailelerini gururlandrdn dile getirerek, müdürlük yapt köy okulunda kz kardei ile örencileri gelecee hazrladklarn kaydetti.

Örencilik döneminde ders dinlediim sralarda imdi öretmen olarak örencilere eitim veriyoruz. Tarif edilmez duygular bunlar. diyen Enç, öretmen olduu için mutlu olduunu belirtti.

Enç, Doktor, mühendis, avukat neden köyümüzden olmasn. Bu eksiklikleri en iyi biz biliyoruz. Bunlarn kazanlmas okuldan, eitimden geçer. Bunun gayreti içerisindeyiz. diye konutu.

- Aileme minnet borçluyum

Ablas ile mezun olduklar okulda öretmenlik yapan Hüsna Enç de Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Türkçe Öretmenliinden mezun olduktan sonra 2 yldr bu okulda görev yaptn anlatt.

Hayali olan öretmenlii kendi köyünde yapmann gururunu ve mutluluunu yaadn dile getiren Enç, Okuduum dönemlerde kz çocuklar fazla okutulmuyordu. Ailem beni ve kardelerimi okutmak için büyük çaba sarf etti. Bu konuda aileme minnet borçluyum. Kz çocuklarnn okumas konusunda baz alglar yktk. Buradaki örencilere de örnek olabiliyorsam, ne mutlu. ifadelerini kulland.

- Bize rol model oldular

Heybet ve Hüsna Ençin kz örencileri ise köylerinde yaayan öretmenlerinden eitim almann kendileri için büyük ans olduunu belirterek, onlar gibi üniversite eitimi alp öretmen olmak istediklerini dile getirdi.

Öretmenlerinin kendilerine rol model olduunu anlatan örenciler, Umarm biz de öretmen, doktor, mühendis olarak köyümüze hizmet edebiliriz. dedi.

Ana Sayfaya Git