Başarılı olana kadro geliyor...

İhtiyaç fazlası olarak değerlendirilen sözleşmeli öğretmenler, atandıkları yerde 4 yıllık çalışma süresini geçirip, başarılı olurlarsa görev yaptıkları yerde kadroya atanabilecek.

Haberler 24.12.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözlemeli öretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alnmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüüne göre il içinde alanlarna uygun eitim kurumlarna valiliklerce atanyor.

Sözlemeli Öretmenlerin stihdamna likin Yönetmelik Resmi Gazetede yaynland. Buna göre, 17. maddede yer alan eitimine ibaresi sürecine eklinde deitirildi. Bunun yannda sözlemeli öretmenlerden adaylk sürecinde baarl olan ve sözleme gerei dört yllk çalma süresini tamamlayanlar, istedikleri takdirde görev yaptklar okulda öretmen kadrolarna atanacak. Öretmen kadrolarna atananlar, ayn yerde en az iki yl daha görev yapacak, bunlar hakknda adaylk hükümleri uygulanmayacak.

SÖZLEMEL ÖRETMENLK çN BAVURU ARTLARI

Mezun olunan programn, Milli Eitim Bakanlnn belirledii yerlere uygun olmas

Bakanlkça utgun görülen pedagojik formasyon belgelerinin olmas

KPSSde taban puan ve üzerinde bir puan alnm olmas

Memurluk ya da öretmenlikten çkarlmay gerektiren bir ceza alnmam olmas

HER UBAT ATAMA VAR

Sözlemeli öretmenlik pozisyonlarna ubat döneminde atama yaplyor. Bavuru artlar kabul edilen sözlemeli öretmenler sözlü snava giriyor. Bu snavda da 60 ve üzeri puan alanlar sözlemeli öretmenlik için tercih yapabilir.

Tercihlerden sonra da çekilen kurayla sözlemeli öretmenlerin görev yerleri belli oluyor. Sözlemeli öretmenlerin sözleme süreleri bir yllk yaplyor. BSözlemeli öretmenler yaryl ve yaz tatillerinde izinli saylr. Bunlara, hastalk ve dier mazeret izinleri dnda ayrca yllk izin verilmiyor

SÖZLEMEL ÖRETMENDE SÜREç NASIL LYOR?

Eitim kurumunun ya da departmann kapanmas, baz derslerin kaldrlmas veya istihdam alannn daralmas gibi nedenlerle öretmen fazlal olumas hlinde, öncelikle sözlemeli öretmenler ihtiyaç fazlas öretmen olarak deerlendiriliyor.

htiyaç fazlas konumda bulunan sözlemeli öretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alnmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüüne göre il içinde alanlarna uygun eitim kurumlarna valiliklerce atanyor. Sözlemeli öretmenlerin sözlemeleri, görev yaptklar il içinde alannda ihtiyaç olmamas ya da öretmenlerin bu fkraya göre yaplmas öngörülen görev yeri deiikliini kabul etmemeleri hlinde sona eriyor.

Ana Sayfaya Git