Berberden görülmemiş kampanya

Diyarbakır’da kitap okumayı yaygınlaştırmak isteyen berber, ilginç bir kampanya başlattı. Kitap okuyup özetini çıkaranları ücretsiz tıraş eden berber amacının kitap okumayı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Haberler 07.08.2018 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde berberlik yapan Yunus çelik kitap okurluunu yaymak adna kampanya balatt. Kitap okuyup özetini anlatana ücretsiz kesim frsat veren çelik, kitap tutkunu olduunu ve kitap okurlarn yaygnlatrmak adna böyle bir kampanya oluturduunu belirtti. çelik, gelecek nesillerin sosyallemek adna att bu adm ilk önce Diyarbakrda ardndan Türkiye ve Avrupaya yaymay hedefliyor. 29 Nisanda Ankarada 46 berberin katlmyla yaplan Türkiyenin Sihirli Elleri yarmasnda 3üncü olan çelik, madalyalar için hazrlad raflarda kitaplara da yer verdi. Kitap kampanyasnda özet hazrlayan Muhammed Türkan, daha önce kitap okumadn berber sayesinde kitap sevgisinin alandn ve ilgisinin artn kaydetti.

Kitap özeti hazrlayan bir dier müteri Ali Arjen Koç ise Yunus çelikin verdii kitabn özetini anlatmas sonucunda ücretsiz tra ettiini belirtti. Koç, Bana verdii kitap sayesinde insanlarn ne kadar çok teknoloji hayatna balandn artk sosyal hayat bittiini ve kimsenin arkadalk kurmadn gösterdi. Bu kitap sayesinde artk bilgisayar ve tablet ile çok fazla zaman kaybetmememi daha çok sosyal hayat ve arkada çevremin olumasn salad dedi.

Kitap okumay sevdiini söyleyen berber Yunus çelik, nsanlara da kitap okumay sevdirmek için böyle bir projeye karar verdim. çok olumlu sonuçlarla karlatm, bu bir projeyi yaparken gençlerin ve çocuklarn kitaba olan sevgisini arttrmay hedefliyordum. Diyarbakr toplumunun kitaba bu kadar merakl olduunu tahmin etmiyordum, bunu örenince mutlu oldum. nsanlarmz kitaba aç bir toplummu bunu fark ettim bir adm atmamz gerekiyormu. Tabi kitab biz kendimiz hediye ediyoruz okusunlar diye, o kitaplar okuyup bize anlatyorlar ve ücretsiz tran oluyorlar. Tabi bunun yannda çevrelerindeki arkadalarna da söylüyorlar beraber gelip tralarn oluyorlar. Amacm bu projeyi en bata Diyarbakr olmak üzere önce Türkiyeye sonrada Avrupaya yaymak diye konutu.

Tra olan çocuklarn babas Faysal Koç bu kampanya sayesinde çocuklarn kitap sevgisinin arttn söyledi. Koç, Günümüzde çocuklar maalesef ellerinde telefon ve tabletler ile oynuyorlar sosyal ilikileri bitti bu yüzden kitap okumak onlar için çok faydal olacak, bu nedenle de Yunus çelike çok teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git