BİLSEM'ler "yapay zeka atölyeleri" ile donatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı BİLSEM'lerde yeni eğitim öğretim dönemini "yapay zeka atölyeleriyle donanma yılı" ilan etti.

Haberler 01.08.2019 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, Türkiyenin ilk yapay zeka stratejisine yönelik çalmalar kapsamnda, özel yetenekli örencilerin eitim ald Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BLSEM) yeni eitim öretim dönemini yapay zeka atölyeleriyle donanma yl ilan etti.

Türkiyenin ilk yapay zeka stratejisini yakn bir zamanda açklamaya hazrlanan Bakanlk, bu kapsamda özel yetenekli örencilerin eitiminde ilk kez yapay zeka odakl yeni bir dönemi balatacak.

Bu kapsamda MEB Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüünce yürütülen çalmayla, 2019-2020 yl BLSEMler açsndan yapay zeka atölyeleri ile donanma yl ilan edildi.

Teknoloji ve eitim boyutundan ilerleyecek çalmalarla BLSEMlerde hem atölyelerin kurulmas hem de örenci ve öretmenlerin bu alanda eitilmesi salanacak. Örenciler, gelitirdikleri projelerde yapay zeka atölyelerinden yararlanacak.

- Dönüüm iki ylda

Bakanlkça yaplan planlamalara göre, Türkiye genelinde saylar 160a ulaan tüm BLSEMler iki yl içerisinde yapay zeka atölyeleri ile donatlm olacak. Bu süreçte büyük kurululardan da sponsorluk destei alnmas öngörülüyor.

Özel yetenekli örenciler, yapay zeka atölyeleri ile teknolojik çözümler üretme, teknolojik ürün gelitirme, veri analiz etme, modelleme yapma, veri haberleme ve sistem mimarisi tasarlama ve gelitirme, eletirel ve yaratc düünme, bilimsel gözlem yapma, strateji gelitirme, özgün tasarmlar ve ürünler ortaya çkarma becerilerini gelitirme imkann yakalayacak.

Üniversite öncesi süreçte altyapnn oluturulmasn salayacak atölyelerin Türkiyenin yapay zeka alannda söz sahibi olmasna katk sunmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git