"Bizim Gök Kubbemiz" projesi

Doğu ve Güneydoğu'daki okullarda iş birliği ve tecrübe paylaşımını hedefleyen proje kapsamında Diyarbakır'da "Gelin Tanış Olalım, İşi Kolay Kılalım Çalıştayı" yapıldı.

Haberler 01.05.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Gelin Tan Olalm, i Kolay Klalm çaltay düzenlendi.

stanbul Milli Eitim Müdürlüü koordinesinde Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki okullarda i birlii ve tecrübe paylamn hedefleyen Bizim Gök Kubbemiz projesi kapsamnda Üsküdar lçe Milli Eitim Müdürlüünce düzenlenen çaltay Kayapnar Kültür Merkezinde yapld.

Üsküdar Belediye Bakan Hilmi Türkmen yapt konumada, öretmenlerin çok önemli ve ar bir sorumluluk altnda olduunu söyledi.

Toplumun ümit balad gençlerin öretmenlerin ellerinde ekilleneceini ifade eden Türkmen, Öretmenlik meslei dünyann en güzel, en kutsal ve en zor mesleidir. Bu meslei ancak sevenler yapabilir. Bu ii sevmeyenler kesinlikle baarl olamazlar. dedi.

Genç ve çocuklara daha iyi imkan sunmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Türkmen, çocuklarn, gençlerini iyi yetitiren milletler her zaman ayakta kalmaya devam edeceklerdir. Bizim de Türk milleti olarak tek çkar yolumuz, tek çk kapmz eitimdir, ilimdir, irfandr. çocuklarmz eer iyi yetitirebilirsek topyekun yüzümüz gülecektir. Eitim o kadar önemli bir konudur ki gelecekte iyi eylerin de Allah göstermesin kötü eylerin de mimar ilim, irfan ordusu dediimiz örencilerimiz ve öretmenlerimizdir. diye konutu.

- Bir bütünüz

stanbul Milli Eitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de Türkiyenin bir mozaik gibi tanmlandn ancak mozaiin ayrtrc bir benzetme olduunu belirterek, Mozaik parçalarn bir araya yan yana getirilmesi demektir, biz asla mozaik deiliz. Biz iç içe geçmi, bir bütünüz. Bütün Türkiyeye bu ekilde bakyoruz. ifadelerini kulland.

Türkiyede, 1950lerde ekonomik sebeplerden balayan, 1980den sonra terör nedeniyle köyden kente göç yaandn anmsatan Yelkenci, unlar kaydetti:

ehrin kültürü yok olmu, köydeki kültürü de ehre tayamaz olmuuz. Dolaysyla atalarmzn yüzyllardr biriktirmi olduu kültür her yönüyle kesintiye uram. Büyük aile de yok olduu için çekirdek aile atadan gelen deerlerimizin aile içinde aktarlamamasna sebep olmu. Artk bizim o büyük deerlerimizi çocuklarmza öretemez olmuuz. Bu okulda öretilebilecek bir ey deil, sosyal örenmeyle ancak aile ve toplum içinde örenilebilecek eyler.

Yelkenci, projenin önemine iaret ederek, öyle devam etti:

Bizim çocukluumuzda yaadmz, Diyarbakrl, Bingöllü, Urfal arkadalarmn ailelerinden örendiim o güzellikleri büyükehirlerdeki çocuklarmzn örenme ans ve imkan yok. Dolaysyla buradaki kültürü stanbullu örenciler buraya geldiklerinde örenecekler ve stanbuldaki imkanlar da deiik ekil ve yollardan buralara tam olacaz. Bu açdan milletimizin manevi, kültürel anlamda devamll açsndan, Türkiyenin bu noktada devamll açsndan bu projeyi çok önemsiyoruz.

- Bizim daha çok çalmamz lazm

Kayapnar Kaymakam Ozan Balc, Türkiyede Cumhuriyet döneminden bugüne hayatn her alannda büyük deiim ve dönüümün yaandn hatrlatt.

Eitimin ülkelerin kalknmasndaki yerine deinen Balc, unlar kaydetti:

Memleketlerin maddi anlamda imar ihyas elbetteki önemli ama onlardan daha önemli olan insanlarn ihyas, imar ve inasdr. Bunu da bir sanatç edasyla yerine getiren eitim camiasdr. Ya biz bilgiye, bilime, eitime daha çok önem vereceiz, daha çok dertleneceiz tarihimizde olduu gibi dünya milletleri arasnda alnmz dik yüzümüz ak yer alacaz ya da bilgiye sahip olmayp buna sahip olan toplumlarn, devletlerin ürettiklerini tüketmekle yetineceiz. Elbetteki bizim bunlara gönlümüz raz deil. Ülkemiz her alanda büyük bir istekle, azimle, evkle büyük hamleler atyor, bu yetmez bizim daha çok çalmamz lazm.

- 52 zenginletirilmi kütüphane kurduk

Görevli bulunduu belediyenin eitime ciddi anlamda katksnn olduunu iaret eden Balc, Kayapnarda 52 zenginletirilmi kütüphane kurduk ve 500 bin kitap saladk. Türkiyede 52 tane zenginletirilmi kütüphanenin ve 500 bin kitabn olduu baka bir ilçe yok. Bu, esasnda bizim insana, eitim camiasna, bilgiye, bilime verdiimiz kymettir, memleketimizin ve milletimizin geleceine olan inançtr. ifadelerini kulland.

Programda, Üsküdar lçe Milli Eitim Müdürü Sinan Aydn ve Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari de konuma yapt.

Ana Sayfaya Git