Coşkuyu evde yaşayacaklar!

Milli Eğitim Bakanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 100. yıl coşkusuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 21.04.2020 - 23:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), Mustafa Kemal Atatürkün çocuklara armaan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramn, 100. yl cokusuyla kutlamak için hazrlklarn bitirdi.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele kapsamnda alnan tedbirler dolaysyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram kutlamalar, bu yl okul bahçelerinde deil, evlerde yaplacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramna ilikin 100. yl program, çocuklara hem bu bayramn anlamn kavratmak hem de neesini hissettirmek için özenle hazrland.

Program kapsamnda, ilk olarak Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 23 Nisan günü saat 08.30da tüm çocuklar adna Antkabirde Mustafa Kemal Atatürkün huzurunda olacak.

Antkabir ziyareti sonrasnda saat 09.30da sayg duruu ve stiklal Mar ile balayacak ve tüm gün sürecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram Özel Yayn TRT EBA TVde olacak.

Bayram cokusunu her eve tamak için yaplacak özel yaynda Bakan Selçuk, Birinci Meclisten çocuklara seslenecek.

Bayram öncesinde evleri süslemek için önerilerin yer ald ksa etkinlik programlarnn yaymland TRT EBA TV ekranlarnda, yarma, çizgi film, gösteri, müzik, sihirbazlk, gölge oyunu, çocuklardan mesajlarla dolu rengarenk bir bayram kua olacak.

- Yüreklerimizin birlikte attndan hiç kukum yok

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnn 100. ylna yakr bir kutlama planladklarn belirterek unlar kaydetti:

Bayram sabah saat tam 09.30da tüm çocuklarm TRT EBA TV ekranlarna davet ediyorum. Yüreklerimizin birlikte attndan hiç kukum yok. O nedenle bu cokuyu el eleymi gibi yaayacaz. Rengarenk bir program kuayla bayramn neesini her evdeki çocuumuza iletecek, neden önemli olduunu anlatacaz.

- 81 ildeki kutlama program da belli oldu

Öte yandan, 23 Nisan Perembe günü saat 09.00da tüm il ve ilçe milli eitim müdürleri tarafndan çelenk koyma töreni yaplacak.

Ülke genelinde saat 13.00te tüm resmi ve özel okul ile kurumlarda hoparlörlerden 100. Yl Mar yaynlanacak.

Saat 21.00de ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakanlnn stiklal Mar etkinliine katlm salanarak, 81 ildeki (okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda) tüm resmi ve özel okul ile kurumlarda hoparlörlerden stiklal Mar yaynlanacak.

Ana Sayfaya Git