Dicle Üniversitesi Genel Sekreterliğine Aslan getirildi

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Edebiyat Fakültesinin sevilen hocalarından Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan’ı üniversitenin genel sekreterliği görevine atadı.

Haberler 21.08.2024 - 10:54 Son Güncelleme : 21.08.2024 - 11:24

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Dicle Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kamuran Eronatın atamasının ardından üniversitenin yönetim kadrosu da belli oldu. Prof. Dr. Eronat, Üniversitenin genel sekreterliği görevine Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslanı getirdi.

MUSTAFA UĞURLU ARSLAN KİMDİR?

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, 1980 yılında Diyarbakırın çüngüş ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini memleketinde tamamlayan Arslan, 2006 yılında Lefke Avrupa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Prof. Dr. Cihan Okuyucunun danışmanlığında Ali Emr Efendi ve Dvnı adlı tezi ile Yüksek Lisansını tamamladı. 2009 yılında Türkçe Yazma Eserlerin Kataloglanması Projesi kapsamında Millet Kütüphanesinde çalıştı ve aynı yıl Dicle Üniversitesine Türk Dili Okutmanı olarak atandı. 2015 yılında Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını tamamladı. 2016 yılında Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Yrd. Doç.,2021 yılında aynı fakülteye doçent olarak atandı.

Ana Sayfaya Git