Diş hekimliği yeni yüzüyle

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni ve modern tam teşekküllü klinikleri, hasta kayıt birimini, radyoloji üniteleri, hastane bünyesinde öğrenciler için hazırlanmış büyük ve modern laboratuvarlar ile hizmet vermeye devam ediyor.

Haberler 27.07.2020 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr Dicle Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesi pandemi sürecinde verdii hizmet ile farkn ortaya koydu. Bu süreçte hem Salk Bakanl ile gerçekletirilen ortak çalmalar hem de kendi bünyesinde oluturduu bilim kurulunun özgün tedavi yöntemleri sayesinde baarl bir grafik çizdi. Pandemi döneminde hasta sal için ileri düzeyde dikkatli davranlan hastane bünyesinde ksa sürede tamamlanan modern ameliyathaneler hastalara hizmet vermeye balad. Yeni ve modern tam teekküllü klinikleri, hasta kayt birimini, radyoloji ünitelerinin vatandaa hizmet ettii hastane bünyesinde örenciler için hazrlanm büyük ve modern laboratuvarlar ise ülke için yetiecek di hekimlerinin hizmetine girdi.

Her hasta sonras ortam dezenfekte ediliyor

Dicle Üniversitesi Di Hekimlii Fakültesi Dekan Prof. Dr. Tahsin Klçolu, hizmet verilen her hastann ardndan ortamn dezenfekte edildiini söyledi. Salk Bakanlnn önerdii tedavi protokollerini uyguladklarn kaydeden Prof. Dr. Klçolu, Bunun dnda hastanemiz kapsamnda oluturduumuz bilim kurulu ile özgün tedavi yöntemleri uygulamaktayz. Fakülte giriinde görevliler hastalar karlyor ve ate ölçümlerini yapyorlar. Hastalar içeri tek tek alnyor ve eller girite dezenfekte ediliyor. Tüm hastalarn kaytlar titizlikle tutuluyor ve bina içerisinde kalabal önlemek için hasta yaknlar içeri alnmyor. Daha sonra hastalar ilgili bölüme yönlendiriliyorlar. Hasta tedavileri damlack enfeksiyonunun önlenmesi amacyla hepafiltreli özel odalarda gerçekletiriliyor. Tedavisi gerçekletirilen her hastadan sonra ortamn dezenfekte ilemi yaplyor ve yeni hasta alm için en az 45 dakika bekleniyor dedi.

Bölgeye hizmet edecek olan bir ameliyathane oluturuldu

Tüm bölgeye hizmet verecek olan bir genel ameliyathane oluturduklarn belirten Prof. Dr. Klçolu, Tamamlanma aamasna gelmi ve Türkiyenin sayl di hekimlii fakültesi genel ameliyathanelerinden birinin buna bal hizmet verecek olan acil servis ve merkezi sterilizasyon ünitesi sadece Diyarbakrllara deil tüm bölgeye hizmet verecek nitelikte. Dünyann salgn ile boutuu bu süreçte fakülte yönetimini devralarak, hasta sal adna tüm tedbirleri alarak hizmet kalitesini arttrp fakülte borçlarn büyük ölçüde azalttk ve ksa sürede fakülteyi modern bir çehreye büründürmeyi baardk diye konutu.

Ana Sayfaya Git