Diyarbakır'da yüz yüze eğitim heyecanı

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim sürecindeki binlerce öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasıyla okullarına geri döndü. Öğrenciler ateşleri ölçülerek ve maskeleri kontrol edilerek sınıflara alınırken, veliler okul bahçesine alınmadı.

Haberler 13.10.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkokul 1inci, 2nci, 3üncü ve 4üncü snf, ortaokul 8inci snf, lise hazrlk ve 12nci snf örencileri ile köy okullarnn tüm kademelerinde okuyan ve özel gereksinimli olan bütün örenciler, dün yüz yüze eitime balad. Programa göre ilkokul 1, 2, 3 ve 4üncü snf ile ortaokul 8inci snflarda haftada 2 gün, toplam 12 ders saati, imam hatip ortaokullarnda ise haftada 2 gün, toplam 14 ders saati uygulanacak.

Lise hazrlk snflar ve 12nci snflarda ise haftada 2 gün toplam 16 ders saati yaplacak. Snflar, örenci mevcudu dorultusunda sosyal mesafeye göre gruplara ayrlarak, her ders süresi 30 dakika, dersler aras dinlenme süresi ise 10 dakika olacak eklinde uygulanacak. Ayrca ilkokullarda ve ortaokul 8inci snflarda valilik kararyla cumartesi günleri de yüz yüze eitim faaliyetleri gerçekletirilebilecek.

OKULLAR BR DAHA KAPANMASIN

Kayapnar Ali Emiri Anadolu Lisesi 12nci snf örencisi Botan Ceyhan, uzun süre ayr kaldklar yüz yüze eitime tekrar balamann heyecan içinde olduklarn belirterek, Okullarn bir daha kapanmasn istemiyorum. Aylardr okula gitmiyoruz. Snavda tüm müfredattan sorumlu olduumuzdan dolay biraz endieliyiz. Nasl yetitireceimizi düünüyoruz. Bugün ders ba yaptk. Hocalarmzla yüz yüze eitimi de özlemitik. Okullarn açlmas çok mantkl bir karar oldu. Bizim için iyi oldu. Virüsle ilgili önlemlerimizi de alyoruz dedi.

Okulu özlediini ve açlmasyla büyük bir mutluluk yaadn dile getiren 12nci snf örencisi Arda Özkan da pandemiden dolay çok fazla konu kaçrdklarn, örenciler ve öretmenler olarak aradaki fark kapatmak için ellerinden geleni yapacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git