Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmenler için özendirme ve yeni bir mali teşvik sisteminin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
Yalçın, terör olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.
Bölgedeki hendek vesayetinin ortaya çıkardığı sıkıntıların, hem vatandaşlar hem de kamu görevlileri için hayatı çekilmez hale getirdiğini belirten Yalçın, 200 binden fazla insan evini, yurdunu terk ederek bölgeden ayrılmış durumda diye konuştu.
Yalçın, bölgedeki öğretmenlerin zor şartlar altında, okulların yıkılmasına, terörün tehdidine ve hayatın zorlaşmasına rağmen göreve devam ettiğini söyledi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmenler için mali teşvik sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Yalçın, şu değerlendirmelerde bulundu:
Biz Memur-Sen ailesi olarak istihdamda sıkıntı çekilen bölgelere ilişkin bir özendirmenin yapılmasını ve buradaki personel istihdamının sürekli olması adına adımlar atılmasını toplu sözleşme masasına da bundan önceki görüşmelere de taşıdık. İstihdamda güçlük çekilen yerler için özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bir özendirmenin, yeni bir mali teşvikin hayata geçirilmesi gerekiyor. Toplu sözleşme masasında bu konuda ciddi manada yüklendik ama bütçe imkanları ve toplu sözleşmedeki çeşitliliğine ulaşması dolayısıyla buna muvaffak olamadık. Bunun bir zorunluluk, gereklilik olduğunu ifade ediyor ve hükümetin mutlaka ama mutlaka bölgede yerleşik, tecrübeli öğretmenlerin de bulunabilmesi açısından aday öğretmenler kadar model öğretmenler de bulunabilmesi açısından bu teşviki de yürürlüğe koymasını bekliyoruz.
Öğrencilerin mağdur olmaması için terörün bir an önce bitmesi gerektiğini, yakında lise ve üniversite yerleşme sınavları yapılacağını vurgulayan Yalçın, terörün bölge halkının geleceğine zarar verdiğini sözlerine ekledi.